FinanceInsuranceMortgageTechBusinessTravelLegalHealth/FitnessSportsFashionRenovationReviews

No. 1 Free Social Classifieds. Best Social Classifieds, Fonolive.com.

malaysiafood instagram hashtags, hashtags meanings malaysiafood images, #malaysiafood tag pics

malaysiafood
malaysiafood
malaysiafood nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my

Resepi ni memang ngam untuk korang yang teringin nak makan pizza tapi malas nak uli doh.
Meh buat ikut resepi hakak ni.
Kalau roti tak habis makan dekat nak expired tu pun boleh buat gini.

Resepi ni korang boleh tukar bahan ikut selera.
Nak masuk ayam ke, udang, chicken loaf, pepperoni atau apa-apa je ikut suka.
Boleh jugak tambahkan kapsikam atau cili bagi yang suka pedas.

Nota:

Masak atas api kecil supaya bahagian bawah roti tak hangus.
Boleh masak guna oven atau microwave.

Kredit: Kuali Helena

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
Likes: 2127
Posted at: 2019-11-14 01:24:52
nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my Resepi ni memang ngam untuk korang yang teringin nak makan pizza tapi malas nak uli doh. Meh buat ikut resepi hakak ni. Kalau roti tak habis makan dekat nak expired tu pun boleh buat gini. Resepi ni korang boleh tukar bahan ikut selera. Nak masuk ayam ke, udang, chicken loaf, pepperoni atau apa-apa je ikut suka. Boleh jugak tambahkan kapsikam atau cili bagi yang suka pedas. Nota: Masak atas api kecil supaya bahagian bawah roti tak hangus. Boleh masak guna oven atau microwave. Kredit: Kuali Helena #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
malaysiafood Saya doakan kita di Segerakan ke sana...⁣⁣
Umroh Tahun ini.....⁣⁣
Haji Tahun Depan.....⁣⁣
Aamiin⁣ ya Allah ya Robbal Alamin...⁣⁣
⁣
⁣⁣
____⁣⁣
📌 Mari kita sebarkan ilmu kebaikan walaupun semenit, insya Allah akan menjadi ladang Amal Jariyah buat diri anda dan orng lain.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
Follow ⏩ @sejuta_resep 
Follow ⏩ @sejuta_resep ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
Follow ⏩ @sejuta_resep .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣.
.
.
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih
Likes: 7421
Posted at: 2019-11-09 03:45:57
Saya doakan kita di Segerakan ke sana...⁣⁣ Umroh Tahun ini.....⁣⁣ Haji Tahun Depan.....⁣⁣ Aamiin⁣ ya Allah ya Robbal Alamin...⁣⁣ ⁣ ⁣⁣ ____⁣⁣ 📌 Mari kita sebarkan ilmu kebaikan walaupun semenit, insya Allah akan menjadi ladang Amal Jariyah buat diri anda dan orng lain.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣. Follow ⏩ @sejuta_resep Follow ⏩ @sejuta_resep ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Follow ⏩ @sejuta_resep .⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣. . . #milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih
malaysiafood Picit LOVE 💗 dulu ye kak
• • • • • •
Siap potong kek buah kukus..nampak moist dan sedapkan..yg bestnya kek buah ni kurang manis..tak rasa berminyak tangan bila pegang kek buah.. Kesedapannya usah cakap lah..memang betul² sedap..tak rasa muak bila makan byk.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
Likes: 1261
Posted at: 2019-11-12 22:48:04
Picit LOVE 💗 dulu ye kak • • • • • • Siap potong kek buah kukus..nampak moist dan sedapkan..yg bestnya kek buah ni kurang manis..tak rasa berminyak tangan bila pegang kek buah.. Kesedapannya usah cakap lah..memang betul² sedap..tak rasa muak bila makan byk. follow 👉 @resepisedapsangat follow 👉 @resepisedapsangat #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
malaysiafood Kue yang sehat 😂
Jadi ide baru juga nih.
.
𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐃𝐔𝐋𝐔 𝐘𝐔𝐊 🍭⁣⁣⁣⁣
Follow @sejuta_resep 
Follow @sejuta_resep 
Follow @sejuta_resep 
Follow @sejuta_resep 🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫
Untuk Inspirasi Resep Harian Tiada Henti 😘
.
repost @resep_koki_rumahan
#milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih
Likes: 515
Posted at: 2019-11-14 08:41:34
Kue yang sehat 😂 Jadi ide baru juga nih. . 𝐅𝐎𝐋𝐋𝐎𝐖 𝐃𝐔𝐋𝐔 𝐘𝐔𝐊 🍭⁣⁣⁣⁣ Follow @sejuta_resep Follow @sejuta_resep Follow @sejuta_resep Follow @sejuta_resep 🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫🎫 Untuk Inspirasi Resep Harian Tiada Henti 😘 . repost @resep_koki_rumahan #milacook #malaysiafood #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #asampedas #foodmalaysia #jalanjalancarimakan #hartamas #laukkampung #hariraya #putrajayafooddelivery #ipohfood #kakimakan #sedapsangat #makanfree #foodinkmalaysia #jommakan #sayajualmakanan #makan2 #akusukamakan #kudapkudap #fooddeliverykl #masakapahariini #kuih
malaysiafood nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my⠀
⠀
CORNDOG CHEEZY LELEH 🧀⠀
⠀
Bahan-bahan (10-15 stick):⠀
⠀
Lidi/Bamboo Chopstick⠀
Hotdog⠀
Mozarella cheese block⠀
Breadcrumbs⠀
⠀
Bahan-bahan salut tepung:⠀
⠀
Tepung gandum - 2 cawan⠀
Serbuk penaik - 2 sudu besar⠀
Garam - 2 sudu kecil⠀
Gula - 2 sudu kecil⠀
Yis - 6 gram⠀
Susu full cream - 2 cawan⠀
Telur - 1 biji⠀
⠀
Cara-cara: ⠀
⠀
Cucuk hotdog/moza cheese dkt stick lidi/bamboo chopstick mengikut citarasa anda. Dan buat bancuhan salut tepung. Kacau & gaul semua bahan salut tepung sampai sebati, jangan terlalu cair & jangan terlalu pekat. Chillkan 15 minit dalam peti ais & keluarkan & gaul semula. Masuk bancuhan tepung dalam gelas yg tinggi supaya senang nak celup stick dalam tu. Dah celup, gaulkan/golek dekat breadcrumbs ( serbuk roti sampai bersalut semuanya ) & last sekali boleh terus goreng dan boleh juga frozenkan ☺️⠀
⠀
Kredit: Aleen Shinara⠀
⠀
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler⠀
#malaysiafood #makanmakanmakan⠀
⠀
Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
Likes: 696
Posted at: 2019-11-14 14:16:29
nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my⠀ ⠀ CORNDOG CHEEZY LELEH 🧀⠀ ⠀ Bahan-bahan (10-15 stick):⠀ ⠀ Lidi/Bamboo Chopstick⠀ Hotdog⠀ Mozarella cheese block⠀ Breadcrumbs⠀ ⠀ Bahan-bahan salut tepung:⠀ ⠀ Tepung gandum - 2 cawan⠀ Serbuk penaik - 2 sudu besar⠀ Garam - 2 sudu kecil⠀ Gula - 2 sudu kecil⠀ Yis - 6 gram⠀ Susu full cream - 2 cawan⠀ Telur - 1 biji⠀ ⠀ Cara-cara: ⠀ ⠀ Cucuk hotdog/moza cheese dkt stick lidi/bamboo chopstick mengikut citarasa anda. Dan buat bancuhan salut tepung. Kacau & gaul semua bahan salut tepung sampai sebati, jangan terlalu cair & jangan terlalu pekat. Chillkan 15 minit dalam peti ais & keluarkan & gaul semula. Masuk bancuhan tepung dalam gelas yg tinggi supaya senang nak celup stick dalam tu. Dah celup, gaulkan/golek dekat breadcrumbs ( serbuk roti sampai bersalut semuanya ) & last sekali boleh terus goreng dan boleh juga frozenkan ☺️⠀ ⠀ Kredit: Aleen Shinara⠀ ⠀ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler⠀ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀ ⠀ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
malaysiafood Semoga Bermanfaat.
.
Follow @valet.makan
Follow @valet.makan
Follow @valet.makan
Follow @valet.makan
Likes: 1936
Posted at: 2019-11-14 23:00:20
Semoga Bermanfaat. . Follow @valet.makan Follow @valet.makan Follow @valet.makan Follow @valet.makan
malaysiafood nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my⠀
⠀
Pgi ni cikza minum petang dgn puding pisang bersos kastard 😋⠀
yg nk mencuba cikza bgi resepi.. cikza guna pisang nangka di goreng dgn sedikit Planta.⠀
sos kastard⠀
1 tin susu cair⠀
1/2 tin air⠀
1 biji kuning telur⠀
2 Sb tpg kastard⠀
2 Sb gula pasir⠀
sehelai daun pandan disimpul⠀
masak semua bahan sehingga pekat.⠀
dh suam masukkan ke dlm peti ais.⠀
letakkan pisang yg digoreng tadi kedlm piring, tuang kn sos kastard tdi dan taburkan sedikit kismis.bahan hiasan terpulang pada masing-masing.⠀
⠀
Kredit: Noriza Awang Hamat⠀
⠀
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler⠀
#malaysiafood #makanmakanmakan⠀
⠀
Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
Likes: 1862
Posted at: 2019-11-12 03:02:04
nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my⠀ ⠀ Pgi ni cikza minum petang dgn puding pisang bersos kastard 😋⠀ yg nk mencuba cikza bgi resepi.. cikza guna pisang nangka di goreng dgn sedikit Planta.⠀ sos kastard⠀ 1 tin susu cair⠀ 1/2 tin air⠀ 1 biji kuning telur⠀ 2 Sb tpg kastard⠀ 2 Sb gula pasir⠀ sehelai daun pandan disimpul⠀ masak semua bahan sehingga pekat.⠀ dh suam masukkan ke dlm peti ais.⠀ letakkan pisang yg digoreng tadi kedlm piring, tuang kn sos kastard tdi dan taburkan sedikit kismis.bahan hiasan terpulang pada masing-masing.⠀ ⠀ Kredit: Noriza Awang Hamat⠀ ⠀ #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler⠀ #malaysiafood #makanmakanmakan⠀ ⠀ Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
malaysiafood Fried Chicken Rice @ RM3, Bangsar
Likes: 3053
Posted at: 2019-11-12 14:21:20
Fried Chicken Rice @ RM3, Bangsar
malaysiafood Picit LOVE 💗 dulu ye kak
• • • • • •
Chocolate Chips Muffins

Bahan-bahannya : *3 cawan tepung gandum
*1 cawan serbuk koko
*1 sudu kecil baking powder
*1 sudu kecil soda bicarbonate
*1 sudu teh garam
2 cawan gula halus (boleh kurangkan sikit ikut citarasa)
2 cawan susu segar
2 biji telur ayam gred A
1 cawan minyak masak atau minyak jagung
1 sudu teh esen vanilla

Bahan hiasan
Chocolate Chips & Badam Cincang secukupnya.

Cara membuatnya :

1. Ayak bahan bertanda * dalam satu bekas besar. Gaul rata.

2. Masukkan semua bahan basah ke dalam adunan tepung tadi. Gaul rata menggunakan whisk. Kalau nak guna mixer atau blender pun boleh. Tapi kacau dengan whisk pun dah cukup. Gaul rata hingga tiada tepung bergumpal. Bila adunan dah rata, boleh masukkan sedikit chocolate chips jika mahu. Taknak pun takpe. Gaul lagi.

3. Tuangkan adunan kira-kira 3/4 dalam paper cup. Taburkan chocolate chips dan badam cincang di atas muffins.

4. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan 10 minit lebih awal. Suhu anggaran 170-180c selama 20 minit. Siap! *Muffins ini lebih sedap dan moist jika dimakan keesokan harinya. Sebaiknya buat lebih awal. Muffins ini memang kegemaran anak-anak terutama yang sukakan coklat. Buatnya mudah, dapatnya banyak. Selamat bermuffins!

kredit: zuraita mohd anua
.

follow 👉 @resepisedapsangat
follow 👉 @resepisedapsangat

#resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
Likes: 1229
Posted at: 2019-11-12 08:52:30
Picit LOVE 💗 dulu ye kak • • • • • • Chocolate Chips Muffins Bahan-bahannya : *3 cawan tepung gandum *1 cawan serbuk koko *1 sudu kecil baking powder *1 sudu kecil soda bicarbonate *1 sudu teh garam 2 cawan gula halus (boleh kurangkan sikit ikut citarasa) 2 cawan susu segar 2 biji telur ayam gred A 1 cawan minyak masak atau minyak jagung 1 sudu teh esen vanilla Bahan hiasan Chocolate Chips & Badam Cincang secukupnya. Cara membuatnya : 1. Ayak bahan bertanda * dalam satu bekas besar. Gaul rata. 2. Masukkan semua bahan basah ke dalam adunan tepung tadi. Gaul rata menggunakan whisk. Kalau nak guna mixer atau blender pun boleh. Tapi kacau dengan whisk pun dah cukup. Gaul rata hingga tiada tepung bergumpal. Bila adunan dah rata, boleh masukkan sedikit chocolate chips jika mahu. Taknak pun takpe. Gaul lagi. 3. Tuangkan adunan kira-kira 3/4 dalam paper cup. Taburkan chocolate chips dan badam cincang di atas muffins. 4. Bakar dalam oven yang telah dipanaskan 10 minit lebih awal. Suhu anggaran 170-180c selama 20 minit. Siap! *Muffins ini lebih sedap dan moist jika dimakan keesokan harinya. Sebaiknya buat lebih awal. Muffins ini memang kegemaran anak-anak terutama yang sukakan coklat. Buatnya mudah, dapatnya banyak. Selamat bermuffins! kredit: zuraita mohd anua . follow 👉 @resepisedapsangat follow 👉 @resepisedapsangat #resepi #resepidiet #resepibonda #makananmelayu #sedapsangat #resepimemikatsuami #sedapgiler #ketukketukramadhan #kakimakan #jommakan #kongsiresepi #resepimudah #mahn #makanfree #foodmalaysia #jommakan #kuihtradisional #kuihtalam #kuihmelayu #kuihmuih #cookiesraya #cookiessedap #makananmalaysia #sedapsangat #malaysiafood #biskutraya
malaysiafood
Likes: 0
Posted at: 2019-11-15 07:23:10
"DONT GIVE UP‼️‼️" . itulah kata kata yg tepat bagi gambar ni.. . takkanlah.. - x pernah cheat day.. -tetap beraya -tetap bercuti . . tapi dia tetap fokus pada apa yg die nak.. teruskan sampai jadi.. . korang tak nak ker?? . TURN ON NOTIFICATION.. & Follow Fb dan ig@ruzanna_razip untuk tips dan info turun berat dan bentuk badan cantik.. . Siapa nak saya guide macam mana cara nak dapat badan shapping dengan consistent boleh turun berat setiap bulan dalam program. 👉 KOMEN nak & share kepada kawan ² yang serius nak turunkan berat badan & ubah lifestyle. 👉 Boleh klik biolink saya atau direct WhatsApp saya💪🔥 @Ruzanna_razip Coach ANNA📲+6018 2184185 PERSONAL COACH . #teamkelabsenyum #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #journeycoachanna #bajubesar #jubahbesar #lisasurihani
malaysiafood #润肠 #猪油渣 #饭 ,很难形容那种 #滋味 。。。只知道那种#满足 ,你大概可以感觉#七天 。。。#yooweihow #yoocare #yoo #yoophoto #photo4yoo #rakanyoo #iloveyoo #yooloveblue #alorsetarboy #alorsetarian #foodyoo #yoolovefood #客家菜 #姚炜豪 #姚炜豪美食日记 #malaysiafood #malaysiachinesefood #foodie #photography
Likes: 4
Posted at: 2019-11-15 07:18:17
#润肠 #猪油渣 #饭 ,很难形容那种 #滋味 。。。只知道那种#满足 ,你大概可以感觉#七天 。。。#yooweihow #yoocare #yoo #yoophoto #photo4yoo #rakanyoo #iloveyoo #yooloveblue #alorsetarboy #alorsetarian #foodyoo #yoolovefood #客家菜 #姚炜豪 #姚炜豪美食日记 #malaysiafood #malaysiachinesefood #foodie #photography
malaysiafood This can fulfill my cravings.. Yumssssss.. #panmee #chillepanmee #noodles #noodle #serembanpanmee #lunch #lunchtime #lunchhour #lunchdate #lunchmeal #yummy #yumyum #yums #delicious #localfood #malaysiafood #authenticfood #food #fooddiary #foodlife #foodoftheday #foodporn #foodphotography #foodstagram #foodblogger #instafood #foodpics #foodlover #ilovefoods #ilovefood
Likes: 5
Posted at: 2019-11-15 07:18:01
malaysiafood nak lagi resepi, boleh follow @resepiibu.my 
Tomyam Thai Pekat 😍😍😍 Bahan-bahan:

1 paket perencah tomyam
4 biji tomato
5-6 biji cili padi – ikut selera masing2
3 batang serai – diketuk
4 helai daun limau purut
1 batang lobak merah, sedikit cendawan
2 ulas bawang merah
2 biji bawang besar
1 cm lengkuas
lauk – ayam/sotong/daging/ketam/udang
2 sudu besar sos tiram – optional
2 sudu besar sos cili dan sos tomato

Cara-cara:

1. Kisar (2 ulas bawang merah + 1 batang serai + 1 1/2 biji tomato + 3 biji cili padi). 2. Massukkan bahan kisar tadi dalam kuali dan 1 paket perencah tomyam. Tumiskan dan masukkan air secukupnya.
3. Masukkan pula lobak merah. 
4. Setelah lobak merah empuk masukkan lebihan cili padi, serai yang telah diketuk, lengkuas yang dihiris, bawang besar, gula, garam. Kalau nak lagi sedap boleh tambah 2 sudu sos tiram, 2 sudu sos cili dan 2 sudu besar sos tomato.
5. Bila dah mendidih boleh masukkan isi ayam, udang, sotong dan sebagainya.
6. Masukkan tomato, cendawan dan daun limau purut.
7. Siap!

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Likes: 6
Posted at: 2019-11-15 07:18:00
nak lagi resepi, boleh follow @resepiibu.my Tomyam Thai Pekat 😍😍😍 Bahan-bahan: 1 paket perencah tomyam 4 biji tomato 5-6 biji cili padi – ikut selera masing2 3 batang serai – diketuk 4 helai daun limau purut 1 batang lobak merah, sedikit cendawan 2 ulas bawang merah 2 biji bawang besar 1 cm lengkuas lauk – ayam/sotong/daging/ketam/udang 2 sudu besar sos tiram – optional 2 sudu besar sos cili dan sos tomato Cara-cara: 1. Kisar (2 ulas bawang merah + 1 batang serai + 1 1/2 biji tomato + 3 biji cili padi). 2. Massukkan bahan kisar tadi dalam kuali dan 1 paket perencah tomyam. Tumiskan dan masukkan air secukupnya. 3. Masukkan pula lobak merah. 4. Setelah lobak merah empuk masukkan lebihan cili padi, serai yang telah diketuk, lengkuas yang dihiris, bawang besar, gula, garam. Kalau nak lagi sedap boleh tambah 2 sudu sos tiram, 2 sudu sos cili dan 2 sudu besar sos tomato. 5. Bila dah mendidih boleh masukkan isi ayam, udang, sotong dan sebagainya. 6. Masukkan tomato, cendawan dan daun limau purut. 7. Siap! #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
malaysiafood Senaman Kecikkan Peha..
.
Lakukkan kerap supaya dapat hasilnya..
.
TURN ON NOTIFICATION.. & Follow Fb dan ig@ruzanna_razip 
untuk tips dan info turun berat dan bentuk badan cantik..
.
 Siapa nak saya guide macam mana cara nak dapat badan shapping dengan consistent boleh turun berat setiap bulan dalam program.
👉 KOMEN nak & share kepada kawan ² yang serius nak turunkan berat badan & ubah lifestyle.
👉 Boleh klik biolink saya atau direct WhatsApp saya💪🔥
@Ruzanna_razip
Coach ANNA📲+6018 2184185
PERSONAL COACH
.
#teamkelabsenyum #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #journeycoachanna  #bajubesar #jubahbesar 
#lisasurihani
Likes: 0
Posted at: 2019-11-15 07:07:36
Senaman Kecikkan Peha.. . Lakukkan kerap supaya dapat hasilnya.. . TURN ON NOTIFICATION.. & Follow Fb dan ig@ruzanna_razip untuk tips dan info turun berat dan bentuk badan cantik.. . Siapa nak saya guide macam mana cara nak dapat badan shapping dengan consistent boleh turun berat setiap bulan dalam program. 👉 KOMEN nak & share kepada kawan ² yang serius nak turunkan berat badan & ubah lifestyle. 👉 Boleh klik biolink saya atau direct WhatsApp saya💪🔥 @Ruzanna_razip Coach ANNA📲+6018 2184185 PERSONAL COACH . #teamkelabsenyum #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #journeycoachanna #bajubesar #jubahbesar #lisasurihani
malaysiafood Ikan bilis kopek
15.11.19
.
Biar gambar berbicara!! 😄
.
💰rm33/kg
📮rm12.50 postage seluruh malaysia
.
📲📲0129201492 for order😘
.
#ikanbilis #ikanbiliskopek #ikanbilisgaring #ikanbilissabah #ikanbilismatabiru #malaysiafood #igfood #igfoodmalaysia #instagood #instafoodmalaysia #masakapahariini #sajianlestari #resepi #pahang #halal #makanmakan
Likes: 0
Posted at: 2019-11-15 07:01:52
Ikan bilis kopek 15.11.19 . Biar gambar berbicara!! 😄 . 💰rm33/kg 📮rm12.50 postage seluruh malaysia . 📲📲0129201492 for order😘 . #ikanbilis #ikanbiliskopek #ikanbilisgaring #ikanbilissabah #ikanbilismatabiru #malaysiafood #igfood #igfoodmalaysia #instagood #instafoodmalaysia #masakapahariini #sajianlestari #resepi #pahang #halal #makanmakan
malaysiafood Maybe you had a tough day and need desserts. Or maybe you’re craving for chendol 😃 Here’s something to sink your chompers into! Topped with pandan jelly noodles and red beans, this bread pudding is served sizzling with vanilla gula Melaka sauce. 😋 Want some?⁠
Likes: 16
Posted at: 2019-11-15 07:00:36
Maybe you had a tough day and need desserts. Or maybe you’re craving for chendol 😃 Here’s something to sink your chompers into! Topped with pandan jelly noodles and red beans, this bread pudding is served sizzling with vanilla gula Melaka sauce. 😋 Want some?⁠
malaysiafood NAK DIET TAPI TAK MAKAN SAYUR MCMMNER YER???
.
semuanya mindset jer.. insyallah dalam program kami akan guide anda utk fokus pada completekan makro dan mikro makanan anda.
.
TURN ON NOTIFICATION.. & Follow Fb dan ig@ruzanna_razip 
untuk tips dan info turun berat dan bentuk badan cantik..
.
 Siapa nak saya guide macam mana cara nak dapat badan shapping dengan consistent boleh turun berat setiap bulan dalam program.
👉 KOMEN nak & share kepada kawan ² yang serius nak turunkan berat badan & ubah lifestyle.
👉 Boleh klik biolink saya atau direct WhatsApp saya💪🔥
@Ruzanna_razip
Coach ANNA📲+6018 2184185
PERSONAL COACH
.
#teamkelabsenyum #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #journeycoachanna  #bajubesar #jubahbesar 
#lisasurihani
Likes: 0
Posted at: 2019-11-15 06:56:47
NAK DIET TAPI TAK MAKAN SAYUR MCMMNER YER??? . semuanya mindset jer.. insyallah dalam program kami akan guide anda utk fokus pada completekan makro dan mikro makanan anda. . TURN ON NOTIFICATION.. & Follow Fb dan ig@ruzanna_razip untuk tips dan info turun berat dan bentuk badan cantik.. . Siapa nak saya guide macam mana cara nak dapat badan shapping dengan consistent boleh turun berat setiap bulan dalam program. 👉 KOMEN nak & share kepada kawan ² yang serius nak turunkan berat badan & ubah lifestyle. 👉 Boleh klik biolink saya atau direct WhatsApp saya💪🔥 @Ruzanna_razip Coach ANNA📲+6018 2184185 PERSONAL COACH . #teamkelabsenyum #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #journeycoachanna #bajubesar #jubahbesar #lisasurihani
malaysiafood Walau dalam apa pun keadaan nya.. Ia tetap menyerahkan diri kepada Allah.. .
solatlah.. kerana Solat itu tiang agama.
.
TURN ON NOTIFICATION.. & Follow Fb dan ig@ruzanna_razip 
untuk tips dan info turun berat dan bentuk badan cantik..
.
 Siapa nak saya guide macam mana cara nak dapat badan shapping dengan consistent boleh turun berat setiap bulan dalam program.
👉 KOMEN nak & share kepada kawan ² yang serius nak turunkan berat badan & ubah lifestyle.
👉 Boleh klik biolink saya atau direct WhatsApp saya💪🔥
@Ruzanna_razip
Coach ANNA📲+6018 2184185
PERSONAL COACH
.
#teamkelabsenyum #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #journeycoachanna  #bajubesar #jubahbesar 
#lisasurihani
Likes: 1
Posted at: 2019-11-15 06:52:48
Walau dalam apa pun keadaan nya.. Ia tetap menyerahkan diri kepada Allah.. . solatlah.. kerana Solat itu tiang agama. . TURN ON NOTIFICATION.. & Follow Fb dan ig@ruzanna_razip untuk tips dan info turun berat dan bentuk badan cantik.. . Siapa nak saya guide macam mana cara nak dapat badan shapping dengan consistent boleh turun berat setiap bulan dalam program. 👉 KOMEN nak & share kepada kawan ² yang serius nak turunkan berat badan & ubah lifestyle. 👉 Boleh klik biolink saya atau direct WhatsApp saya💪🔥 @Ruzanna_razip Coach ANNA📲+6018 2184185 PERSONAL COACH . #teamkelabsenyum #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #journeycoachanna #bajubesar #jubahbesar #lisasurihani
malaysiafood Opening Really Soon!!!!! #odensetiawangsa #setiawangsa #odenfood #malaysiafood #foodhunter
Likes: 1
Posted at: 2019-11-15 06:42:19
malaysiafood Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya

Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉  @dapur.emma

Resepi : Ayam Goreng Hot and Spicy

Bahan-bahan :-
🐣Ayam
Tepung jenama BESTARI
Tepung Gandum
Tepung Beras
Serbuk Cili (jika perlu)
Minyak Masak ***Resepi ni tak memerlukan garam sebab tepung bestari tu dah masin

Cara-cara
1. Bancuh tepung bestari bersama air sahaja. Bancuh smpai jadi sederhana pekat (ikot pada kuantiti ayam)

2. Masukan ayam dalam bancuhan tepung tadi & perap. Makin lama perap makin lembut isi ayam & rasa pedas akan serap dalam isi ayam. Sy perap 5 jam.

3. Sediakan tepung untuk salutan pulak

4. Cmpurkan tepung bestari yg blm di bancuh dgn air dgn tepung gandum & tepung beras (sy xda sukatan yg tetap. Main agak2 je. Anggaran 1 senduk tepung bestari 1 senduk tepung gandum 1 1/2 senduk tepung beras

5. Pastu amik aym yg dh perap tdi masuk dlm cmpuran tepung kering & salutkan serata. Buat seketul2 sebab kalau buat bnyk2 dia jadi x cntik & tak bersalut. So kene sabarrrrrr masa bedak kan dia.

6. Masukan aym dh salut tadi dalm minyak panas. Nak lagi bagus goreng dalam periuk sebab minyak sekata & ayam terendam (xperlu gaul2 banyak kali. Biakan dia masak dgn tenang) *masa goreng dlm periuk or kuali boleh la masuk kan 3-4 ketul. Jgn bnyk2 sngt. Ikot saiz tmpt masak tu lerrr

7. Lepas tu dah masak kan agak2 kekuningan. Angkat lerrrr. Lepas tu ngap la 😂

SELAMAT MENCUBA rakan rakan semua.

Kredit: Siti Rozaliza .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170
Likes: 29
Posted at: 2019-11-15 06:41:37
Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉 @dapur.emma Resepi : Ayam Goreng Hot and Spicy Bahan-bahan :- 🐣Ayam Tepung jenama BESTARI Tepung Gandum Tepung Beras Serbuk Cili (jika perlu) Minyak Masak ***Resepi ni tak memerlukan garam sebab tepung bestari tu dah masin Cara-cara 1. Bancuh tepung bestari bersama air sahaja. Bancuh smpai jadi sederhana pekat (ikot pada kuantiti ayam) 2. Masukan ayam dalam bancuhan tepung tadi & perap. Makin lama perap makin lembut isi ayam & rasa pedas akan serap dalam isi ayam. Sy perap 5 jam. 3. Sediakan tepung untuk salutan pulak 4. Cmpurkan tepung bestari yg blm di bancuh dgn air dgn tepung gandum & tepung beras (sy xda sukatan yg tetap. Main agak2 je. Anggaran 1 senduk tepung bestari 1 senduk tepung gandum 1 1/2 senduk tepung beras 5. Pastu amik aym yg dh perap tdi masuk dlm cmpuran tepung kering & salutkan serata. Buat seketul2 sebab kalau buat bnyk2 dia jadi x cntik & tak bersalut. So kene sabarrrrrr masa bedak kan dia. 6. Masukan aym dh salut tadi dalm minyak panas. Nak lagi bagus goreng dalam periuk sebab minyak sekata & ayam terendam (xperlu gaul2 banyak kali. Biakan dia masak dgn tenang) *masa goreng dlm periuk or kuali boleh la masuk kan 3-4 ketul. Jgn bnyk2 sngt. Ikot saiz tmpt masak tu lerrr 7. Lepas tu dah masak kan agak2 kekuningan. Angkat lerrrr. Lepas tu ngap la 😂 SELAMAT MENCUBA rakan rakan semua. Kredit: Siti Rozaliza . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170
malaysiafood Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya

Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉  @dapur.emma

Resepi : Ayam Goreng Hot and Spicy

Bahan-bahan :-
🐣Ayam
Tepung jenama BESTARI
Tepung Gandum
Tepung Beras
Serbuk Cili (jika perlu)
Minyak Masak ***Resepi ni tak memerlukan garam sebab tepung bestari tu dah masin

Cara-cara
1. Bancuh tepung bestari bersama air sahaja. Bancuh smpai jadi sederhana pekat (ikot pada kuantiti ayam)

2. Masukan ayam dalam bancuhan tepung tadi & perap. Makin lama perap makin lembut isi ayam & rasa pedas akan serap dalam isi ayam. Sy perap 5 jam.

3. Sediakan tepung untuk salutan pulak

4. Cmpurkan tepung bestari yg blm di bancuh dgn air dgn tepung gandum & tepung beras (sy xda sukatan yg tetap. Main agak2 je. Anggaran 1 senduk tepung bestari 1 senduk tepung gandum 1 1/2 senduk tepung beras

5. Pastu amik aym yg dh perap tdi masuk dlm cmpuran tepung kering & salutkan serata. Buat seketul2 sebab kalau buat bnyk2 dia jadi x cntik & tak bersalut. So kene sabarrrrrr masa bedak kan dia.

6. Masukan aym dh salut tadi dalm minyak panas. Nak lagi bagus goreng dalam periuk sebab minyak sekata & ayam terendam (xperlu gaul2 banyak kali. Biakan dia masak dgn tenang) *masa goreng dlm periuk or kuali boleh la masuk kan 3-4 ketul. Jgn bnyk2 sngt. Ikot saiz tmpt masak tu lerrr

7. Lepas tu dah masak kan agak2 kekuningan. Angkat lerrrr. Lepas tu ngap la 😂

SELAMAT MENCUBA rakan rakan semua.

Kredit: Siti Rozaliza .

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170
Likes: 39
Posted at: 2019-11-15 06:41:17
Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉 @dapur.emma Resepi : Ayam Goreng Hot and Spicy Bahan-bahan :- 🐣Ayam Tepung jenama BESTARI Tepung Gandum Tepung Beras Serbuk Cili (jika perlu) Minyak Masak ***Resepi ni tak memerlukan garam sebab tepung bestari tu dah masin Cara-cara 1. Bancuh tepung bestari bersama air sahaja. Bancuh smpai jadi sederhana pekat (ikot pada kuantiti ayam) 2. Masukan ayam dalam bancuhan tepung tadi & perap. Makin lama perap makin lembut isi ayam & rasa pedas akan serap dalam isi ayam. Sy perap 5 jam. 3. Sediakan tepung untuk salutan pulak 4. Cmpurkan tepung bestari yg blm di bancuh dgn air dgn tepung gandum & tepung beras (sy xda sukatan yg tetap. Main agak2 je. Anggaran 1 senduk tepung bestari 1 senduk tepung gandum 1 1/2 senduk tepung beras 5. Pastu amik aym yg dh perap tdi masuk dlm cmpuran tepung kering & salutkan serata. Buat seketul2 sebab kalau buat bnyk2 dia jadi x cntik & tak bersalut. So kene sabarrrrrr masa bedak kan dia. 6. Masukan aym dh salut tadi dalm minyak panas. Nak lagi bagus goreng dalam periuk sebab minyak sekata & ayam terendam (xperlu gaul2 banyak kali. Biakan dia masak dgn tenang) *masa goreng dlm periuk or kuali boleh la masuk kan 3-4 ketul. Jgn bnyk2 sngt. Ikot saiz tmpt masak tu lerrr 7. Lepas tu dah masak kan agak2 kekuningan. Angkat lerrrr. Lepas tu ngap la 😂 SELAMAT MENCUBA rakan rakan semua. Kredit: Siti Rozaliza . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170
malaysiafood Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya

Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉  @dapur.emma

Resepi cheezy sausage ball : - Sausage (rebus) @ mozzarella cheese potong dadu Dua Dua ni - Serbuk roti
- telur ~ Tepung gandum 1 cawan ~ Tepung penaik 1 setengah sudu kecil ~ garam secukup bancuh air masak biasa ~ Susu full cream sikit (Agak2 la)

Campur semua bahan bertanda (~) Di atas.. Uli sehingga jadi doh xlekat kat tangan. Lepas tu.. Gelek2 nipis tau jgn tebal lak @ balut sosej serta cheese tadi pastu bulat2 kan dia. Ambik air sikit2 nak bagi kemas supaya x terbukak.. Last sekali, salutkan bebola tadi dgn telur @ golek2 kan dlm serbuk roti tadi.

Goreng minyak banyak @ api kecil time goreng tu. Pastikan minyak betoi2 panas.. Siap! Selamat mencuba.. kredit: nur adiba amira 
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM 
Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Likes: 56
Posted at: 2019-11-15 06:39:53
Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉 @dapur.emma Resepi cheezy sausage ball : - Sausage (rebus) @ mozzarella cheese potong dadu Dua Dua ni - Serbuk roti - telur ~ Tepung gandum 1 cawan ~ Tepung penaik 1 setengah sudu kecil ~ garam secukup bancuh air masak biasa ~ Susu full cream sikit (Agak2 la) Campur semua bahan bertanda (~) Di atas.. Uli sehingga jadi doh xlekat kat tangan. Lepas tu.. Gelek2 nipis tau jgn tebal lak @ balut sosej serta cheese tadi pastu bulat2 kan dia. Ambik air sikit2 nak bagi kemas supaya x terbukak.. Last sekali, salutkan bebola tadi dgn telur @ golek2 kan dlm serbuk roti tadi. Goreng minyak banyak @ api kecil time goreng tu. Pastikan minyak betoi2 panas.. Siap! Selamat mencuba.. kredit: nur adiba amira LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
malaysiafood Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya

Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉  @dapur.emma

Resepi cheezy sausage ball : - Sausage (rebus) @ mozzarella cheese potong dadu Dua Dua ni - Serbuk roti
- telur ~ Tepung gandum 1 cawan ~ Tepung penaik 1 setengah sudu kecil ~ garam secukup bancuh air masak biasa ~ Susu full cream sikit (Agak2 la)

Campur semua bahan bertanda (~) Di atas.. Uli sehingga jadi doh xlekat kat tangan. Lepas tu.. Gelek2 nipis tau jgn tebal lak @ balut sosej serta cheese tadi pastu bulat2 kan dia. Ambik air sikit2 nak bagi kemas supaya x terbukak.. Last sekali, salutkan bebola tadi dgn telur @ golek2 kan dlm serbuk roti tadi.

Goreng minyak banyak @ api kecil time goreng tu. Pastikan minyak betoi2 panas.. Siap! Selamat mencuba.. kredit: nur adiba amira 
LIKE & SHARE
FOLLOW INSTAGRAM 
Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Likes: 43
Posted at: 2019-11-15 06:39:34
Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉 @dapur.emma Resepi cheezy sausage ball : - Sausage (rebus) @ mozzarella cheese potong dadu Dua Dua ni - Serbuk roti - telur ~ Tepung gandum 1 cawan ~ Tepung penaik 1 setengah sudu kecil ~ garam secukup bancuh air masak biasa ~ Susu full cream sikit (Agak2 la) Campur semua bahan bertanda (~) Di atas.. Uli sehingga jadi doh xlekat kat tangan. Lepas tu.. Gelek2 nipis tau jgn tebal lak @ balut sosej serta cheese tadi pastu bulat2 kan dia. Ambik air sikit2 nak bagi kemas supaya x terbukak.. Last sekali, salutkan bebola tadi dgn telur @ golek2 kan dlm serbuk roti tadi. Goreng minyak banyak @ api kecil time goreng tu. Pastikan minyak betoi2 panas.. Siap! Selamat mencuba.. kredit: nur adiba amira LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin 🙂#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
malaysiafood Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya

Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉  @dapur.emma

MEE GORENG BASAH 😍😍😍
.
Bahan-bahan:
.
mee kuning 1bungkus dibilas dan tos...
Sotong 10ekor dibersihkan potong dan tos..
Fish ball 1paket dibersihkan potong dan tos
Sayur sawi jepun 1ikat dibersihkan potong dan tos..
tomato 1biji dibersihkan dan dibelah 6 ..
Cili kisar 4sudu besar..
Sos cili 5sudu besar..
Sos tiram 1sudu besar..
Sos ikan 1sudu besar..
kicap pekat 1sudu besar..
Kicap manis 5sudu besar..
Kicap mee 2sudu besar..
air putih 1cawan kecil...
Minyak masak 2sudu besar untuk menumis...
Bahan2 tumbuk
Cili api 10biji
bwg putih 3ulas...
Tumbuk bagi pecah ataupun sampai lumat
.
Cara-cara:
.
Masukkan minyak 2 sudu besar..
Dan tumiskan cili kisar ngan bahan2 tumbuk tadi sampai garing sedikit..
masukkan Sos cili, sos tiram,sos ikan,kicap pekat,kicap manis ,kicap mee, dan masukkan sotong dan fish ball dan masukkan air putih 1cawan kecil..
Masak dan kacau2 bagi sebati... masukkan sayur dan kacau2 lagi.. pastu masuk kan mee kuning dan tomato... kacau2 bagi sebati dan masak.. siap
Masak mee goreng basah style cik ida ni tak pakai garam gula dan aji.. sbb rasa kicap2 tu semua dh cukup...👍👍
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Likes: 52
Posted at: 2019-11-15 06:37:35
Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉 @dapur.emma MEE GORENG BASAH 😍😍😍 . Bahan-bahan: . mee kuning 1bungkus dibilas dan tos... Sotong 10ekor dibersihkan potong dan tos.. Fish ball 1paket dibersihkan potong dan tos Sayur sawi jepun 1ikat dibersihkan potong dan tos.. tomato 1biji dibersihkan dan dibelah 6 .. Cili kisar 4sudu besar.. Sos cili 5sudu besar.. Sos tiram 1sudu besar.. Sos ikan 1sudu besar.. kicap pekat 1sudu besar.. Kicap manis 5sudu besar.. Kicap mee 2sudu besar.. air putih 1cawan kecil... Minyak masak 2sudu besar untuk menumis... Bahan2 tumbuk Cili api 10biji bwg putih 3ulas... Tumbuk bagi pecah ataupun sampai lumat . Cara-cara: . Masukkan minyak 2 sudu besar.. Dan tumiskan cili kisar ngan bahan2 tumbuk tadi sampai garing sedikit.. masukkan Sos cili, sos tiram,sos ikan,kicap pekat,kicap manis ,kicap mee, dan masukkan sotong dan fish ball dan masukkan air putih 1cawan kecil.. Masak dan kacau2 bagi sebati... masukkan sayur dan kacau2 lagi.. pastu masuk kan mee kuning dan tomato... kacau2 bagi sebati dan masak.. siap Masak mee goreng basah style cik ida ni tak pakai garam gula dan aji.. sbb rasa kicap2 tu semua dh cukup...👍👍 . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
malaysiafood Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya

Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉  @dapur.emma

MEE GORENG BASAH 😍😍😍
.
Bahan-bahan:
.
mee kuning 1bungkus dibilas dan tos...
Sotong 10ekor dibersihkan potong dan tos..
Fish ball 1paket dibersihkan potong dan tos
Sayur sawi jepun 1ikat dibersihkan potong dan tos..
tomato 1biji dibersihkan dan dibelah 6 ..
Cili kisar 4sudu besar..
Sos cili 5sudu besar..
Sos tiram 1sudu besar..
Sos ikan 1sudu besar..
kicap pekat 1sudu besar..
Kicap manis 5sudu besar..
Kicap mee 2sudu besar..
air putih 1cawan kecil...
Minyak masak 2sudu besar untuk menumis...
Bahan2 tumbuk
Cili api 10biji
bwg putih 3ulas...
Tumbuk bagi pecah ataupun sampai lumat
.
Cara-cara:
.
Masukkan minyak 2 sudu besar..
Dan tumiskan cili kisar ngan bahan2 tumbuk tadi sampai garing sedikit..
masukkan Sos cili, sos tiram,sos ikan,kicap pekat,kicap manis ,kicap mee, dan masukkan sotong dan fish ball dan masukkan air putih 1cawan kecil..
Masak dan kacau2 bagi sebati... masukkan sayur dan kacau2 lagi.. pastu masuk kan mee kuning dan tomato... kacau2 bagi sebati dan masak.. siap
Masak mee goreng basah style cik ida ni tak pakai garam gula dan aji.. sbb rasa kicap2 tu semua dh cukup...👍👍
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Likes: 38
Posted at: 2019-11-15 06:37:11
Double tap ❤ dulu ye sebelum baca resepinya Hi Ada Peminat Emma?Jom Follow 👉 @dapur.emma MEE GORENG BASAH 😍😍😍 . Bahan-bahan: . mee kuning 1bungkus dibilas dan tos... Sotong 10ekor dibersihkan potong dan tos.. Fish ball 1paket dibersihkan potong dan tos Sayur sawi jepun 1ikat dibersihkan potong dan tos.. tomato 1biji dibersihkan dan dibelah 6 .. Cili kisar 4sudu besar.. Sos cili 5sudu besar.. Sos tiram 1sudu besar.. Sos ikan 1sudu besar.. kicap pekat 1sudu besar.. Kicap manis 5sudu besar.. Kicap mee 2sudu besar.. air putih 1cawan kecil... Minyak masak 2sudu besar untuk menumis... Bahan2 tumbuk Cili api 10biji bwg putih 3ulas... Tumbuk bagi pecah ataupun sampai lumat . Cara-cara: . Masukkan minyak 2 sudu besar.. Dan tumiskan cili kisar ngan bahan2 tumbuk tadi sampai garing sedikit.. masukkan Sos cili, sos tiram,sos ikan,kicap pekat,kicap manis ,kicap mee, dan masukkan sotong dan fish ball dan masukkan air putih 1cawan kecil.. Masak dan kacau2 bagi sebati... masukkan sayur dan kacau2 lagi.. pastu masuk kan mee kuning dan tomato... kacau2 bagi sebati dan masak.. siap Masak mee goreng basah style cik ida ni tak pakai garam gula dan aji.. sbb rasa kicap2 tu semua dh cukup...👍👍 . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
malaysiafood Hari Inj Kami Open Seperti Biasa Dari Jam 6 ptg - 12 mlm.

#mozarellasticks#mozarellacorndog#melakaviralfood#sembangmakan#malaysiaviralfood#malaysiafood#foodhunter#streetfoodmalaysia
Likes: 9
Posted at: 2019-11-15 06:34:00
malaysiafood nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my

Kuih bakar pandan ni...Sis suka atasnya tabur bijan byk begini😋😋😋...Sapa yg sama mcm sis msk cara gini...ke gaku...🤭😁😁 3 caw tpg gandum
2 caw gula
5 caw santan
2 biji telor
Sedikit pes pandan,garam,pewarna ijau,
3/4caw minyak masak
Bancuh bahan tadi..blender
Loyang sapu majerin.

Kredit: Norizah Othman

#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan

Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
Likes: 80
Posted at: 2019-11-15 06:32:14
nak lagi resepi, boleh follow @dapuribu.my Kuih bakar pandan ni...Sis suka atasnya tabur bijan byk begini😋😋😋...Sapa yg sama mcm sis msk cara gini...ke gaku...🤭😁😁 3 caw tpg gandum 2 caw gula 5 caw santan 2 biji telor Sedikit pes pandan,garam,pewarna ijau, 3/4caw minyak masak Bancuh bahan tadi..blender Loyang sapu majerin. Kredit: Norizah Othman #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454
malaysiafood Assalamualaikum jang!

Sajo nak bagi tahu balik ni, kito dah pindah kek tompek baru dokek 3 bulan dah jang.

Mano yang tahu lagi buleh waze kodai kami yo jang.

Hari ni InsyaAllah kodai bukak.

Start niago 6.30pm-12.00am.

Kedai Malaya Coner (berhampiran giant senawang)
N9 Burger & Co.
Jalan Taman Komersial Senawang 1, Taman Komersil Senawang, 70450 Seremban, Negeri Sembilan

Waze : https://waze.com/ul/hw22x2ev8z

Google maps : https://g.co/kgs/7C9Yxo

Call : 016 740 4787
www.wasap.my/60167404787

https://facebook.com/n9burgerandco
https://instagram.com/n9burgerandco
https://twitter.com/n9burgerandco

#n9burgerandco 
#homemadeburger
#homemadeburgersenawang
#malaysiahomemadeburger
#burger
#serembanstreetfood
#senawangstreetfood
#seremban
#senawang
#terbaikbossku 
#foodpornmalaysia
#foodmalaysia
#malaysiafood
Likes: 9
Posted at: 2019-11-15 06:30:32
Assalamualaikum jang! Sajo nak bagi tahu balik ni, kito dah pindah kek tompek baru dokek 3 bulan dah jang. Mano yang tahu lagi buleh waze kodai kami yo jang. Hari ni InsyaAllah kodai bukak. Start niago 6.30pm-12.00am. Kedai Malaya Coner (berhampiran giant senawang) N9 Burger & Co. Jalan Taman Komersial Senawang 1, Taman Komersil Senawang, 70450 Seremban, Negeri Sembilan Waze : https://waze.com/ul/hw22x2ev8z Google maps : https://g.co/kgs/7C9Yxo Call : 016 740 4787 www.wasap.my/60167404787 https://facebook.com/n9burgerandco https://instagram.com/n9burgerandco https://twitter.com/n9burgerandco #n9burgerandco #homemadeburger #homemadeburgersenawang #malaysiahomemadeburger #burger #serembanstreetfood #senawangstreetfood #seremban #senawang #terbaikbossku #foodpornmalaysia #foodmalaysia #malaysiafood
malaysiafood Min try makanan orang siam. Nama Menu Yentafo. Bukan Yongtaufoo ya. 😀. Min suka sedap. Nanti min bagi video full.
.
#jjcm #jjcmmalaysia #cikguseo #jjcmtv3 #sukamakan #foodporn #kakimakan #jalanjalancarimakan #malaysiafood #foodhunter
Likes: 7
Posted at: 2019-11-15 06:27:43
Min try makanan orang siam. Nama Menu Yentafo. Bukan Yongtaufoo ya. 😀. Min suka sedap. Nanti min bagi video full. . #jjcm #jjcmmalaysia #cikguseo #jjcmtv3 #sukamakan #foodporn #kakimakan #jalanjalancarimakan #malaysiafood #foodhunter
malaysiafood Fried Kway teow 
久々ちゃうもん食べた。
#malaysia #malaysiafood #malaysianoodle #friedkwayteow #kgraja #マレーシア #マレーシア飯 #マレーシア麺 #カンプンラジャ#cameronhighland #キャメロンハイランド
Likes: 2
Posted at: 2019-11-15 06:14:25
Fried Kway teow 久々ちゃうもん食べた。 #malaysia #malaysiafood #malaysianoodle #friedkwayteow #kgraja #マレーシア #マレーシア飯 #マレーシア麺 #カンプンラジャ#cameronhighland #キャメロンハイランド
malaysiafood #rawang #rawangfood #shawarma #kebab #malaysiafood #food #wrap #sandwichrawang
Likes: 3
Posted at: 2019-11-15 06:03:59
malaysiafood Alhamdulillah full house gaiss 🥰 .
Hangpa belum pernah datang? Jangan menyesal tau.. semua makanan sedap-sedap and harga memang murah 🤩
.
Tak percaya lagi? Mai datang kedai teruss hangpa konfirm nak mai lagi 🤩
.
#penangfoodie #penangfood #makan #malaysiafood #halalfoodie #halalchinesefood #restorankook #malaycuisine #chinesecuisine #westerncuisine
Likes: 6
Posted at: 2019-11-15 06:01:36
Alhamdulillah full house gaiss 🥰 . Hangpa belum pernah datang? Jangan menyesal tau.. semua makanan sedap-sedap and harga memang murah 🤩 . Tak percaya lagi? Mai datang kedai teruss hangpa konfirm nak mai lagi 🤩 . #penangfoodie #penangfood #makan #malaysiafood #halalfoodie #halalchinesefood #restorankook #malaycuisine #chinesecuisine #westerncuisine
malaysiafood #rawang #rawangfood #shawarma #kebab #malaysiafood #food #wrap #sandwichrawang
Likes: 3
Posted at: 2019-11-15 05:56:18
malaysiafood #rawang #rawangfood #shawarma #kebab #malaysiafood #food #wrap #sandwichrawang
Likes: 2
Posted at: 2019-11-15 05:54:38
malaysiafood Resepi Mudah Air soda gembira. Pls double tap ❤ dulu sis-sis sekalian sebelum baca resepi😉
.
.

Lepas minum terus gembira.

Walaupun lagu feelingggg.
.
.
👉Bahan²nya.
Ais.
Sirap.
Susu cair.
Air krim soda.
Air masak.
Laici.
Air laici (habiskan)

Kakak tak tambah gula.
Kalau korang suka manis.
Boleh tambah gula.
Terpulang pada selera memasing.
.
☝️BERITA BAIK: Promosi Paid Review Available. DM📩
.
👉 Tag rakan anda!
Follow @pans.pandora
Follow @pans.pandora
Follow @pans.pandora
.
.
Kredit : @wanakamal_79
Likes: 149
Posted at: 2019-11-15 05:49:05
Resepi Mudah Air soda gembira. Pls double tap ❤ dulu sis-sis sekalian sebelum baca resepi😉 . . Lepas minum terus gembira. Walaupun lagu feelingggg. . . 👉Bahan²nya. Ais. Sirap. Susu cair. Air krim soda. Air masak. Laici. Air laici (habiskan) Kakak tak tambah gula. Kalau korang suka manis. Boleh tambah gula. Terpulang pada selera memasing. . ☝️BERITA BAIK: Promosi Paid Review Available. DM📩 . 👉 Tag rakan anda! Follow @pans.pandora Follow @pans.pandora Follow @pans.pandora . . Kredit : @wanakamal_79
malaysiafood 見本の写真とはあまりにも違いすぎてびっくり‼️
.
#味は普通 .
#お粥 #porridge 
#malaysiafood #penangfood #malaysia #penang
Likes: 8
Posted at: 2019-11-15 05:48:16
見本の写真とはあまりにも違いすぎてびっくり‼️ . #味は普通 . #お粥 #porridge #malaysiafood #penangfood #malaysia #penang
malaysiafood Mana 1 korang nak pilih ni? Nangka atau buah kabung? Komen sikit pelishh👉👈
.
Follow @pans.pandora
Follow @pans.pandora
Follow @pans.pandora
.
.
Credit @eddriantjhia
Likes: 14
Posted at: 2019-11-15 05:45:46
Mana 1 korang nak pilih ni? Nangka atau buah kabung? Komen sikit pelishh👉👈 . Follow @pans.pandora Follow @pans.pandora Follow @pans.pandora . . Credit @eddriantjhia
malaysiafood Mana 1 korang nak pilih ni? Nangka atau buah kabung? Komen sikit pelishh👉👈
.
.
👉Follow @resepi.harini
👉Follow @resepi.harini
.
.
Credit @eddriantjhia
Likes: 72
Posted at: 2019-11-15 05:44:29
Mana 1 korang nak pilih ni? Nangka atau buah kabung? Komen sikit pelishh👉👈 . . 👉Follow @resepi.harini 👉Follow @resepi.harini . . Credit @eddriantjhia
malaysiafood Bila tekak teringin nak makan western tapi lidah tetap tak boleh nak tinggal sambal❕

Terus je buka Sambal Mengilai dan Sambal Bunian dari Dapur Kaknis ni, gaul semuanya dengan spageti sampai sebati. Maka terjadilah resepi gabungan mat salleh dan melayu. Settle! 😋😋 Nak try?

Terus klik link di bio untuk dapatkan harga promosi Set Kombo.

#jommakan #dapurkaknis #kenyangkanperutsuami
#Resepimemikatsuami #masak #kongsiresepi #makan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #sambalviral #teampodehmembara #sambalsedap #sambaldapurkaknis #hantusambal #hantupedas #sambalgaring #sambalkering #mesratravel #sambalhantu #sambalpuaka #sambalmengilai #sambalbunian
Likes: 2
Posted at: 2019-11-15 05:43:21
Bila tekak teringin nak makan western tapi lidah tetap tak boleh nak tinggal sambal❕ Terus je buka Sambal Mengilai dan Sambal Bunian dari Dapur Kaknis ni, gaul semuanya dengan spageti sampai sebati. Maka terjadilah resepi gabungan mat salleh dan melayu. Settle! 😋😋 Nak try? Terus klik link di bio untuk dapatkan harga promosi Set Kombo. #jommakan #dapurkaknis #kenyangkanperutsuami #Resepimemikatsuami #masak #kongsiresepi #makan #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #sambalviral #teampodehmembara #sambalsedap #sambaldapurkaknis #hantusambal #hantupedas #sambalgaring #sambalkering #mesratravel #sambalhantu #sambalpuaka #sambalmengilai #sambalbunian
malaysiafood Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
Kek Marble Red Velvet

Bahan A 
200gm butter / majerin
260g  gula castor
15g ovelet 
Bahan B 
4 bj telur A /AA
1tsp esen vanila 
Bahan C (ayak) 
250g tepung gandum / Superfine 
2tsp baking powder 
Bahan D 
50g minyak masak (any brand) 
Cara : 
1 . Butter + gula kastor + ovelet , pukul hingga kembang ( memutih ) 
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan esen vanila. Pukul sebati. 
3. Masukkan bahan C yang telah diayak sedikit demi sedikit.

4. Akhir sekali masukkan minyak. Kaup balik. 
5. Adunan bahagi  kepada 3 bahagian. Satu kekalkan warna biasa, satu bahagian letak 1tsp red velvet emulco , satu bahagian lagi letak 1tsp choc emulco . 
6. Masukkan adunan selang seli setiap warna ke dalam loyang 8” yang telah dioles minyak/butter dan dialas kertas. 
7. Masukkan ke dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu. Bakar suhu 160’c . 45 min atau hingga masak. (Suhu dan masa masak bergantung pada oven masing2 ) 
Selamat mencuba! 
Cr. kikinsdelight
Jln Dato Ali 
Pontian, Johor
..
..
Yuk follow 👉 @resepi.ibuku
Yuk follow 👉 @resepi.ibuku
Likes: 32
Posted at: 2019-11-15 05:39:45
Picit LOVE 💗 dulu ya kak • • • • • • Kek Marble Red Velvet Bahan A 200gm butter / majerin 260g gula castor 15g ovelet Bahan B 4 bj telur A /AA 1tsp esen vanila Bahan C (ayak) 250g tepung gandum / Superfine 2tsp baking powder Bahan D 50g minyak masak (any brand) Cara : 1 . Butter + gula kastor + ovelet , pukul hingga kembang ( memutih ) 2. Masukkan telur sebiji demi sebiji. Masukkan esen vanila. Pukul sebati. 3. Masukkan bahan C yang telah diayak sedikit demi sedikit. 4. Akhir sekali masukkan minyak. Kaup balik. 5. Adunan bahagi kepada 3 bahagian. Satu kekalkan warna biasa, satu bahagian letak 1tsp red velvet emulco , satu bahagian lagi letak 1tsp choc emulco . 6. Masukkan adunan selang seli setiap warna ke dalam loyang 8” yang telah dioles minyak/butter dan dialas kertas. 7. Masukkan ke dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu. Bakar suhu 160’c . 45 min atau hingga masak. (Suhu dan masa masak bergantung pada oven masing2 ) Selamat mencuba! Cr. kikinsdelight Jln Dato Ali Pontian, Johor .. .. Yuk follow 👉 @resepi.ibuku Yuk follow 👉 @resepi.ibuku
malaysiafood Lunch harini
Kari mamak (tanpa santan)
Bb kobis gorg
Ikan srdin gorg
Kerabu pegaga
#kari #kariikan #kariikansardin #kariikantanpasantan #karimamak #kariikanmamak #ikangoreng #ikansardingoreng #pegaga #ulam #kerabu #kerabupegaga #sayur #sayurgoreng #sayurkobisgoreng #babykobis #babykobisgoreng #food #foods #malaysia #malaysiafood #malaysiafoods
Likes: 1
Posted at: 2019-11-15 05:30:12
Lunch harini Kari mamak (tanpa santan) Bb kobis gorg Ikan srdin gorg Kerabu pegaga #kari #kariikan #kariikansardin #kariikantanpasantan #karimamak #kariikanmamak #ikangoreng #ikansardingoreng #pegaga #ulam #kerabu #kerabupegaga #sayur #sayurgoreng #sayurkobisgoreng #babykobis #babykobisgoreng #food #foods #malaysia #malaysiafood #malaysiafoods
malaysiafood Picit LOVE 💗 dulu ya kak 😊
• • • • •
ni namanya kuih Bright Eye Susan
update resepi

2 ketul butter
1 1/2 cawan gula
kuning telur shja 2biji
esen vanila
1cwn tepung jagung
2 sudu besar tepung kastad 
5 cwn tepung gandum 
badam cincang
strawberi filling

pukul butter dgn gula smp kembang
masukkan telur sebiji2 pukul smp kembang
masukkan esen vanila
masukkan tepung jagung,tepung kastard & tepung gandum yg diayak sekali
gaul sebati smp boleh bentukkan doh
bulatkan doh kecil2
celup doh dalam putih telur
celup pulak dalam badam cincang
buat lubang ditengah2
pipingkan strawberi filling
bakar dlm suhu 160'c
25minit mengikut oven masing2..
adunan ni dpt dlm 170++ biji..
kalau nk buat sikit just kurangkan bahan je..(butter 1 ketul)

Kredit Resepi : amira othman

Jom follow kak 👉 @resepi.mom @resepi.mom @resepi.mom
Likes: 53
Posted at: 2019-11-15 05:27:03
Picit LOVE 💗 dulu ya kak 😊 • • • • • ni namanya kuih Bright Eye Susan update resepi 2 ketul butter 1 1/2 cawan gula kuning telur shja 2biji esen vanila 1cwn tepung jagung 2 sudu besar tepung kastad 5 cwn tepung gandum badam cincang strawberi filling pukul butter dgn gula smp kembang masukkan telur sebiji2 pukul smp kembang masukkan esen vanila masukkan tepung jagung,tepung kastard & tepung gandum yg diayak sekali gaul sebati smp boleh bentukkan doh bulatkan doh kecil2 celup doh dalam putih telur celup pulak dalam badam cincang buat lubang ditengah2 pipingkan strawberi filling bakar dlm suhu 160'c 25minit mengikut oven masing2.. adunan ni dpt dlm 170++ biji.. kalau nk buat sikit just kurangkan bahan je..(butter 1 ketul) Kredit Resepi : amira othman Jom follow kak 👉 @resepi.mom @resepi.mom @resepi.mom
malaysiafood En husband bgtau dia pernah minum kat bukit bendera ayaq nie.Bila tanya ayaq apa dia gtau ayaq campuq pisang+laici+cocoditatar....😅
So hari nie dia saja la buat bagi sya dan anak² rasa pulak.Ermmm sedapppp....😋
.
Kredit : Norasiah Adnan
.
LIKE & SHARE
#resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Likes: 11
Posted at: 2019-11-15 05:21:48
En husband bgtau dia pernah minum kat bukit bendera ayaq nie.Bila tanya ayaq apa dia gtau ayaq campuq pisang+laici+cocoditatar....😅 So hari nie dia saja la buat bagi sya dan anak² rasa pulak.Ermmm sedapppp....😋 . Kredit : Norasiah Adnan . LIKE & SHARE #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
malaysiafood It's rainy season and mom requested chicken soup to 补身子😑 🥢Homegrown Winged bean salad
🥢 Stir fry potatoes
🥢 Fried egg
🥢 Ginseng chicken soup

#asianfood #chinesefood #food #cooking #chinesecooking #lunch #homecooking  #homecooked #家庭料理 #午餐 #家常便饭 #自己煮 #粗茶淡饭 #住家饭  #malaysiafood  #malaysiacooking #kampungfood #comfortfood #realfood #madefromscratch #chinesehomecooking #chickensoup
Likes: 15
Posted at: 2019-11-15 05:18:36
It's rainy season and mom requested chicken soup to 补身子😑 🥢Homegrown Winged bean salad 🥢 Stir fry potatoes 🥢 Fried egg 🥢 Ginseng chicken soup #asianfood #chinesefood #food #cooking #chinesecooking #lunch #homecooking #homecooked #家庭料理 #午餐 #家常便饭 #自己煮 #粗茶淡饭 #住家饭 #malaysiafood #malaysiacooking #kampungfood #comfortfood #realfood #madefromscratch #chinesehomecooking #chickensoup
malaysiafood Triple colour egg tart with 3 different flavor-original, charcoal and chocolate. Must eat if you are egg tart lover.

@eatwithmw will share with you more food!

#eggtart #pancake #malaysia #genting #chocolate #charcoal #original #nice #hungry #gentingfood #malaysiafood #tasty #eatlocal #hawker #hawkerfood #hawkerstall #eatwithmw
Likes: 10
Posted at: 2019-11-15 05:11:19
Triple colour egg tart with 3 different flavor-original, charcoal and chocolate. Must eat if you are egg tart lover. @eatwithmw will share with you more food! #eggtart #pancake #malaysia #genting #chocolate #charcoal #original #nice #hungry #gentingfood #malaysiafood #tasty #eatlocal #hawker #hawkerfood #hawkerstall #eatwithmw
malaysiafood Here are some of the teams from Malaysia 🇲🇾, working together to bring Malaysia products to the international market @ FHC China Expo.⁣
⁣
Love18 Chocolates - Winner of Internation Chocolate Awards Asia-Pacidic 2019. They specialising in handmade chocolate with zero preservaties. I have tried their Musang King Durian Truffles 👍👍 ⁣
⁣
KAMI - The 1st Group approved factory to export frozen whole durian fruit to China. They also have Durian Mochi, Durian Fire Ball, Durian Stuffed Paratha that are highly in demand. ⁣
⁣
Durian Hill - One of the famous durian store located at SS2, where you can enjoy fresh durian throughout the year.⁣ ⁣
Let us know if you have great products and would like to explore the international market together. 共创共! ⁣
⁣
#BPOTrading #bestproductsonly #promas #durianhill #kamifood #love18chocolates #malaysiafood #madeinmalaysia #exportready #shanghai
Likes: 10
Posted at: 2019-11-15 04:55:04
Here are some of the teams from Malaysia 🇲🇾, working together to bring Malaysia products to the international market @ FHC China Expo.⁣ ⁣ Love18 Chocolates - Winner of Internation Chocolate Awards Asia-Pacidic 2019. They specialising in handmade chocolate with zero preservaties. I have tried their Musang King Durian Truffles 👍👍 ⁣ ⁣ KAMI - The 1st Group approved factory to export frozen whole durian fruit to China. They also have Durian Mochi, Durian Fire Ball, Durian Stuffed Paratha that are highly in demand. ⁣ ⁣ Durian Hill - One of the famous durian store located at SS2, where you can enjoy fresh durian throughout the year.⁣ ⁣ Let us know if you have great products and would like to explore the international market together. 共创共! ⁣ ⁣ #BPOTrading #bestproductsonly #promas #durianhill #kamifood #love18chocolates #malaysiafood #madeinmalaysia #exportready #shanghai
malaysiafood Mana lebih menarik? 
PAYUDARA kecil tp cantik atau Payudara Besar tapi wajah Biasa aja.

PRIA pasti memilih payudara besar karena lebih Menarik

Anda mau punya payudara besar,kencang dan menarik 
Free Consultation
Contact Now
📲wa : 085368301473
#bestsellerindonesia #love #tienspalembang #malaysiafood #payudarabesar #malaysiagirl
Likes: 0
Posted at: 2019-11-15 04:54:28
Mana lebih menarik?  PAYUDARA kecil tp cantik atau Payudara Besar tapi wajah Biasa aja. PRIA pasti memilih payudara besar karena lebih Menarik Anda mau punya payudara besar,kencang dan menarik  Free Consultation Contact Now 📲wa : 085368301473 #bestsellerindonesia #love #tienspalembang #malaysiafood #payudarabesar #malaysiagirl
malaysiafood 8,5/10. #slurpsandbites #slurpsandbiteskl
Likes: 3
Posted at: 2019-11-15 04:43:54
malaysiafood chicken noodle soup! 10/10🖤 #slurpsandbites #slurpsandbiteskl
Likes: 3
Posted at: 2019-11-15 04:41:16
chicken noodle soup! 10/10🖤 #slurpsandbites #slurpsandbiteskl
malaysiafood lupa nama minumannya apa, pokok enak😛 9/10. #slurpsandbites #slurpsandbiteskl
Likes: 2
Posted at: 2019-11-15 04:39:22
lupa nama minumannya apa, pokok enak😛 9/10. #slurpsandbites #slurpsandbiteskl
malaysiafood i love yoo! 9/10. #slurpsandbites #slurpsandbiteskl
Likes: 5
Posted at: 2019-11-15 04:36:45
i love yoo! 9/10. #slurpsandbites #slurpsandbiteskl
malaysiafood 話題の!そばチェーン「富士そば」の限定メニュー、肉骨茶(バクテー)食べてみました。なるほど....これはかなりの衝撃です。

薄切りの豚肉に香ばしい揚げ玉ねぎ、ガツン系のにんにくチップとしゃっきり青ネギが具。豚のうま味たっぷりのスープはコク深く、すすればすするほど飲みたくなるやみつき感。あ、これがの胡椒効果ね、辛みが刺激的で子供ちゃんはたぶん無理。

和風のそば感は1ミリたりとも感じられず、といいながらもそばの麺はバクテーに違和感なし、技ありです!

マレーシアでバクテーといえば漢方ですが、このバクテーはシンガポールタイプなので漢方の香り無しなのも納得。

食べ終わったら、体ぽかぽか、鼻水がでていて、目の下に汗をかいてました。同じくバクテーを食べていた青年も顔の汗をぬぐっていたので、発汗効果間違いなし。

がっつり系でパワー充電できました。今度はうどんにしてみます。 
#マレーシアごはんの会  #malaysia #malaysianfood #malaysiafood #makan #sedap #ilovemalaysia #肉骨茶 #肉骨茶そば #富士そば #富士そば肉骨茶そば
Likes: 29
Posted at: 2019-11-15 04:26:05
話題の!そばチェーン「富士そば」の限定メニュー、肉骨茶(バクテー)食べてみました。なるほど....これはかなりの衝撃です。 薄切りの豚肉に香ばしい揚げ玉ねぎ、ガツン系のにんにくチップとしゃっきり青ネギが具。豚のうま味たっぷりのスープはコク深く、すすればすするほど飲みたくなるやみつき感。あ、これがの胡椒効果ね、辛みが刺激的で子供ちゃんはたぶん無理。 和風のそば感は1ミリたりとも感じられず、といいながらもそばの麺はバクテーに違和感なし、技ありです! マレーシアでバクテーといえば漢方ですが、このバクテーはシンガポールタイプなので漢方の香り無しなのも納得。 食べ終わったら、体ぽかぽか、鼻水がでていて、目の下に汗をかいてました。同じくバクテーを食べていた青年も顔の汗をぬぐっていたので、発汗効果間違いなし。 がっつり系でパワー充電できました。今度はうどんにしてみます。 #マレーシアごはんの会 #malaysia #malaysianfood #malaysiafood #makan #sedap #ilovemalaysia #肉骨茶 #肉骨茶そば #富士そば #富士そば肉骨茶そば
malaysiafood Mana lebih menarik? 
PAYUDARA kecil tp cantik atau Payudara Besar tapi wajah Biasa aja.

PRIA pasti memilih payudara besar karena lebih Menarik

Anda mau punya payudara besar,kencang dan menarik 
Free Consultation
Contact Now
📲wa : 085368301473
#bestsellerindonesia #love #tienspalembang #malaysiafood #payudarabesar #malaysiagirl
Likes: 0
Posted at: 2019-11-15 04:23:15
Mana lebih menarik?  PAYUDARA kecil tp cantik atau Payudara Besar tapi wajah Biasa aja. PRIA pasti memilih payudara besar karena lebih Menarik Anda mau punya payudara besar,kencang dan menarik  Free Consultation Contact Now 📲wa : 085368301473 #bestsellerindonesia #love #tienspalembang #malaysiafood #payudarabesar #malaysiagirl
malaysiafood Mana lebih menarik? 
PAYUDARA kecil tp cantik atau Payudara Besar tapi wajah Biasa aja.

PRIA pasti memilih payudara besar karena lebih Menarik

Anda mau punya payudara besar,kencang dan menarik 
Free Consultation
Contact Now
📲wa : 085368301473
#bestsellerindonesia #love #tienspalembang #malaysiafood #payudarabesar #malaysiagirl
Likes: 0
Posted at: 2019-11-15 04:23:10
Mana lebih menarik?  PAYUDARA kecil tp cantik atau Payudara Besar tapi wajah Biasa aja. PRIA pasti memilih payudara besar karena lebih Menarik Anda mau punya payudara besar,kencang dan menarik  Free Consultation Contact Now 📲wa : 085368301473 #bestsellerindonesia #love #tienspalembang #malaysiafood #payudarabesar #malaysiagirl
malaysiafood Mana lebih menarik? 
PAYUDARA kecil tp cantik atau Payudara Besar tapi wajah Biasa aja.

PRIA pasti memilih payudara besar karena lebih Menarik

Anda mau punya payudara besar,kencang dan menarik 
Free Consultation
Contact Now
📲wa : 085368301473
#bestsellerindonesia #love #tienspalembang #malaysiafood #payudarabesar #malaysiagirl
Likes: 1
Posted at: 2019-11-15 04:23:05
Mana lebih menarik?  PAYUDARA kecil tp cantik atau Payudara Besar tapi wajah Biasa aja. PRIA pasti memilih payudara besar karena lebih Menarik Anda mau punya payudara besar,kencang dan menarik  Free Consultation Contact Now 📲wa : 085368301473 #bestsellerindonesia #love #tienspalembang #malaysiafood #payudarabesar #malaysiagirl
malaysiafood 念願の!そばチェーン「富士そば」の限定メニュー、肉骨茶(バクテー)。なるほど....これはかなりの衝撃です。

薄切りの豚肉に香ばしい揚げ玉ねぎ、ガツン系のにんにくチップとしゃっきり青ネギが具。豚のうま味たっぷりのスープはコク深く、すすればすするほど飲みたくなるやみつき感。あ、これがの胡椒効果ね、辛みが刺激的で子供ちゃんはたぶん無理。

和風のそば感は1ミリたりとも感じられず、といいながらもそばの麺はバクテーに違和感なし、技ありです!

マレーシアでバクテーといえば漢方ですが、このバクテーはシンガポールタイプなので漢方の香り無しなのも納得。

食べ終わったら、体ぽかぽか、鼻水がでていて、目の下に汗をかいてました。同じくバクテーを食べていた青年も顔の汗をぬぐっていたので、発汗効果間違いなし。

がっつり系でパワー充電できました。今度はうどんにしてみます。

#マレーシアごはんの会  #malaysia #malaysianfood #malaysiafood #makan #sedap #ilovemalaysia #肉骨茶 #肉骨茶そば #富士そば #富士そば肉骨茶そば
Likes: 33
Posted at: 2019-11-15 04:20:06
念願の!そばチェーン「富士そば」の限定メニュー、肉骨茶(バクテー)。なるほど....これはかなりの衝撃です。 薄切りの豚肉に香ばしい揚げ玉ねぎ、ガツン系のにんにくチップとしゃっきり青ネギが具。豚のうま味たっぷりのスープはコク深く、すすればすするほど飲みたくなるやみつき感。あ、これがの胡椒効果ね、辛みが刺激的で子供ちゃんはたぶん無理。 和風のそば感は1ミリたりとも感じられず、といいながらもそばの麺はバクテーに違和感なし、技ありです! マレーシアでバクテーといえば漢方ですが、このバクテーはシンガポールタイプなので漢方の香り無しなのも納得。 食べ終わったら、体ぽかぽか、鼻水がでていて、目の下に汗をかいてました。同じくバクテーを食べていた青年も顔の汗をぬぐっていたので、発汗効果間違いなし。 がっつり系でパワー充電できました。今度はうどんにしてみます。 #マレーシアごはんの会 #malaysia #malaysianfood #malaysiafood #makan #sedap #ilovemalaysia #肉骨茶 #肉骨茶そば #富士そば #富士そば肉骨茶そば
malaysiafood Sambil discussion, sambil lunch.. apa sahaja boleh di Kook.. Tunggu apa lagi? Jom tempah dengan kami.. service terbaik, makanan sedap, tempat pun cantik 🤗
.
#penangfoodie #penangfood #makan #malaysiafood #halalfoodie #halalchinesefood #restorankook #malaycuisine #chinesecuisine #westerncuisine
Likes: 7
Posted at: 2019-11-15 04:16:20
Sambil discussion, sambil lunch.. apa sahaja boleh di Kook.. Tunggu apa lagi? Jom tempah dengan kami.. service terbaik, makanan sedap, tempat pun cantik 🤗 . #penangfoodie #penangfood #makan #malaysiafood #halalfoodie #halalchinesefood #restorankook #malaycuisine #chinesecuisine #westerncuisine
malaysiafood Alhamdulillah event harini 🤩 nantikan gambar event malam ni ya, saya akan buat live update untuk semua 🤗
.
#penangfoodie #penangfood #makan #malaysiafood #halalfoodie #halalchinesefood #restorankook #malaycuisine #chinesecuisine #westerncuisine
Likes: 4
Posted at: 2019-11-15 04:14:12
Alhamdulillah event harini 🤩 nantikan gambar event malam ni ya, saya akan buat live update untuk semua 🤗 . #penangfoodie #penangfood #makan #malaysiafood #halalfoodie #halalchinesefood #restorankook #malaycuisine #chinesecuisine #westerncuisine
malaysiafood nak lagi resepi, boleh follow @resepiibu.my
• • • • • •
Tart Nenas 😍😍😍 250 gm mentega
40 gm gula halus
1 sb susu pekat manis
1 biji kuning telur
1 sk esen vanila
370 gm tepung gandum
30 gm tepung jagung

Ayak kedua2 jenis tepung. Ketepikan. 
Pukul mentega, gula dan susu hingga gebu. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul sebati.
Masukkan tepung yang telah diayak tadi dan uli hingga tidak melekat ditangan.

Terap atau bentukkan ikut citarasa. Letak jem nenas yang telah dibulat2kan. Bakar pada suhu 160 celsius selama 15 - 20 minit. *** sapu kuning jika suka samada sebelum dibakar atau selepas dibakar separuh masak. Perbezaan jika disapu sebelum dibakar, kuning telur akan menjadi sedikit keperangan (seperti didalam gambar biskut tanpa bunga merah) berbanding yang dibakar separuh masak dan disapu kuning telur dan dibakar semula (seperti didalam gambar biskut dalam bekas dengan bunga merah). Kredit: Zulfaza
.
#malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler
#malaysiafood #makanmakanmakan
Likes: 96
Posted at: 2019-11-15 04:10:59
nak lagi resepi, boleh follow @resepiibu.my • • • • • • Tart Nenas 😍😍😍 250 gm mentega 40 gm gula halus 1 sb susu pekat manis 1 biji kuning telur 1 sk esen vanila 370 gm tepung gandum 30 gm tepung jagung Ayak kedua2 jenis tepung. Ketepikan. Pukul mentega, gula dan susu hingga gebu. Masukkan kuning telur dan esen vanila. Pukul sebati. Masukkan tepung yang telah diayak tadi dan uli hingga tidak melekat ditangan. Terap atau bentukkan ikut citarasa. Letak jem nenas yang telah dibulat2kan. Bakar pada suhu 160 celsius selama 15 - 20 minit. *** sapu kuning jika suka samada sebelum dibakar atau selepas dibakar separuh masak. Perbezaan jika disapu sebelum dibakar, kuning telur akan menjadi sedikit keperangan (seperti didalam gambar biskut tanpa bunga merah) berbanding yang dibakar separuh masak dan disapu kuning telur dan dibakar semula (seperti didalam gambar biskut dalam bekas dengan bunga merah). Kredit: Zulfaza . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan
malaysiafood Good Food . Good Friend . Good Weekend! 😍
Likes: 10
Posted at: 2019-11-15 04:07:13
malaysiafood Burger melelehhh NLicious 😋😋..bukan ramli kaleng kaleng .
Only at Asian Food Street 🏁🏁 Pelbagai Sajian Citarasa Asia
.
⌚Setiap hari kecuali public holiday 10pagi-10malam (sehingga habis) 📢📢
.
🛣️ Alamat: C-G-11, NZX Commercial Centre (belakang Rumah Makan Terlajak Laris Ara Damansara, dalam tengah bangunan NZX Commercial, 5 minit jalan kaki dari LRT Lembah Subang)
.
Waze: Asian Food Street Ara Damansara https://waze.com/ul/hw281xxp98
.
#sedap
#murah
#foodie
#pjfoodie
#halalfoodie
#aradamansara 
#nzxcommercial
#petalingjaya 
#asianfood 
#malaysiafood
#indonesiafood
#asiafood
#halal
#asianfoodstreet
Likes: 2
Posted at: 2019-11-15 04:07:00
Burger melelehhh NLicious 😋😋..bukan ramli kaleng kaleng . Only at Asian Food Street 🏁🏁 Pelbagai Sajian Citarasa Asia . ⌚Setiap hari kecuali public holiday 10pagi-10malam (sehingga habis) 📢📢 . 🛣️ Alamat: C-G-11, NZX Commercial Centre (belakang Rumah Makan Terlajak Laris Ara Damansara, dalam tengah bangunan NZX Commercial, 5 minit jalan kaki dari LRT Lembah Subang) . Waze: Asian Food Street Ara Damansara https://waze.com/ul/hw281xxp98 . #sedap #murah #foodie #pjfoodie #halalfoodie #aradamansara #nzxcommercial #petalingjaya #asianfood #malaysiafood #indonesiafood #asiafood #halal #asianfoodstreet
malaysiafood Hai Welcome to Restaurant Kook 🤗
.
#penangfoodie #penangfood #makan #malaysiafood #halalfoodie #halalchinesefood #restorankook #malaycuisine #chinesecuisine #westerncuisine
Likes: 5
Posted at: 2019-11-15 04:04:53
malaysiafood #早午餐
🥪厚三明治
🍵姜茶
🍎苹果&石榴
·
原本和朋友有约
但朋友昨晚临时取消了
刚好有多余的时间
可以蒸个番薯、煎颗蛋
做一份营养满分的厚三明治😋
.
#foodie #foodstagram #foodlover #foodinsta #foodinstagram #foodphotography #foodpics #foodlover #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysiafood #breakfast #breakfastlover #breakfastoftheday #gingertea #sandwich #fruits
Likes: 20
Posted at: 2019-11-15 04:04:38
#早午餐 🥪厚三明治 🍵姜茶 🍎苹果&石榴 · 原本和朋友有约 但朋友昨晚临时取消了 刚好有多余的时间 可以蒸个番薯、煎颗蛋 做一份营养满分的厚三明治😋 . #foodie #foodstagram #foodlover #foodinsta #foodinstagram #foodphotography #foodpics #foodlover #malaysianfood #malaysianfoodie #malaysiafood #breakfast #breakfastlover #breakfastoftheday #gingertea #sandwich #fruits
malaysiafood Try our appetiser Aloo Moti Tikki now! Spiced potato patties coated with sago seed, deep fried served with tamarind sauce. So are you hungry yet? Come on in at Khan's!

LOCATION:
Level 1, The Sphere, Bangsar South,
59200 Kuala Lumpur

For reservations, please call : +603 5033 2121
or +6017 265 4661 / +6017 610 772

OPERATION HOURS
Monday – Sunday
12.00 pm – 10.00 pm

#malaysiafood #bestfoodinkl #bestfoodkl #klfoodie #klfoodies #klfood #klfoodhunter #khansindiancuisine #khansrestaurantandcafe #halalfood #indianfood #bangsarsouthcity
Likes: 1
Posted at: 2019-11-15 04:01:54
Try our appetiser Aloo Moti Tikki now! Spiced potato patties coated with sago seed, deep fried served with tamarind sauce. So are you hungry yet? Come on in at Khan's! LOCATION: Level 1, The Sphere, Bangsar South, 59200 Kuala Lumpur For reservations, please call : +603 5033 2121 or +6017 265 4661 / +6017 610 772 OPERATION HOURS Monday – Sunday 12.00 pm – 10.00 pm #malaysiafood #bestfoodinkl #bestfoodkl #klfoodie #klfoodies #klfood #klfoodhunter #khansindiancuisine #khansrestaurantandcafe #halalfood #indianfood #bangsarsouthcity
malaysiafood Feedback #31

Tauhu Begedil Daging

Sesiapa yang nk order boleh terus direct wassap kami di 0177749655 ya.. #tauhubegedil 
#tauhubergedil 
#tauhubergedildaging 
#food
#foodviral 
#malaysiafood 
#fooddelivery
#putrajaya 
#putrajayafood 
#putrajayafooddelivery
#foodprnshare 
#putrajaya 
#cyberjaya 
#foodblogger 
#igfood 
#feastagram 
#igfoodies
#tauhubegedil
#tauhubegedilviral
#tauhubegedilputrajaya
#cod 
#codputrajaya 
#tauhubergedilsedap 
#tauhubegedil 
#halalfood
#tv3malaysia 
#fattzura 
#ctdk 
#igmy 
#myfood
Likes: 2
Posted at: 2019-11-15 03:58:47
Feedback #31 Tauhu Begedil Daging Sesiapa yang nk order boleh terus direct wassap kami di 0177749655 ya.. #tauhubegedil #tauhubergedil #tauhubergedildaging #food #foodviral #malaysiafood #fooddelivery #putrajaya #putrajayafood #putrajayafooddelivery #foodprnshare #putrajaya #cyberjaya #foodblogger #igfood #feastagram #igfoodies #tauhubegedil #tauhubegedilviral #tauhubegedilputrajaya #cod #codputrajaya #tauhubergedilsedap #tauhubegedil #halalfood #tv3malaysia #fattzura #ctdk #igmy #myfood
malaysiafood Anak korang suka makan jajan tak? Better gantikan dgn homemade snack ni. Ni resipi best yg mak pak boleh join makan sekali dgn anak2 tau. 😋 Moh ler kita try buat. Senang je u olls. Nah kak bell share resipinya:
.
Bahan2:
- 2 biji kentang (buang kulit dan potong dadu)
- Cheese block untuk baby (jenama bega)
- Serbuk Carrot Izliyah Kitchen (kalau xde, blh sagat halus2 sebatang carrot tu)
- Serbuk Ayam Izliyah Kitchen (pilihan) - Telur 2 biji (pecahkan dan gaul sebati) - Bread Crumbs
Cara2:
- Rebus kentang sehingga empuk
- lenyekkan kentang yg dah direbus
- tabur serbuk carrot dalam dua sudu besar dan gaulkan sebati
- ambil sedikit adunan dan leperkan atas tapak tangan
- letak cheese 1 block
- bulatkan adunan menjadi bebola
- celup bebola kentang dalam telur
- golekkan bebola dalam bread crumbs
- goreng semua adunan bebola dalam minyak yg dah panas.. Api sederhana je
.
selamat mencuba!😋
#babyfood #mixcereal #homemade #healthybabyfood #buburbayi #babyondago #babyfoodmalaysia #food #healthyfood #cookies #combo #end #izliyahkitchen #makananbaby #lovebaby #babyfoodputraheights  #travelset #malaysiafood #omardanhana #omarhana #omarhanawardrobe #healthy #resepi #recipe #nosalt #oatcereal #oat #oats #nopreservative #nosugarchallenge
Likes: 3
Posted at: 2019-11-15 03:57:58
Anak korang suka makan jajan tak? Better gantikan dgn homemade snack ni. Ni resipi best yg mak pak boleh join makan sekali dgn anak2 tau. 😋 Moh ler kita try buat. Senang je u olls. Nah kak bell share resipinya: . Bahan2: - 2 biji kentang (buang kulit dan potong dadu) - Cheese block untuk baby (jenama bega) - Serbuk Carrot Izliyah Kitchen (kalau xde, blh sagat halus2 sebatang carrot tu) - Serbuk Ayam Izliyah Kitchen (pilihan) - Telur 2 biji (pecahkan dan gaul sebati) - Bread Crumbs Cara2: - Rebus kentang sehingga empuk - lenyekkan kentang yg dah direbus - tabur serbuk carrot dalam dua sudu besar dan gaulkan sebati - ambil sedikit adunan dan leperkan atas tapak tangan - letak cheese 1 block - bulatkan adunan menjadi bebola - celup bebola kentang dalam telur - golekkan bebola dalam bread crumbs - goreng semua adunan bebola dalam minyak yg dah panas.. Api sederhana je . selamat mencuba!😋 #babyfood #mixcereal #homemade #healthybabyfood #buburbayi #babyondago #babyfoodmalaysia #food #healthyfood #cookies #combo #end #izliyahkitchen #makananbaby #lovebaby #babyfoodputraheights #travelset #malaysiafood #omardanhana #omarhana #omarhanawardrobe #healthy #resepi #recipe #nosalt #oatcereal #oat #oats #nopreservative #nosugarchallenge
malaysiafood Feedback #30

Tauhu Begedil Daging

Sesiapa yang nk order boleh terus direct wassap kami di 0177749655 ya.. #tauhubegedil 
#tauhubergedil 
#tauhubergedildaging 
#food
#foodviral 
#malaysiafood 
#fooddelivery
#putrajaya 
#putrajayafood 
#putrajayafooddelivery
#foodprnshare 
#putrajaya 
#cyberjaya 
#foodblogger 
#igfood 
#feastagram 
#igfoodies
#tauhubegedil
#tauhubegedilviral
#tauhubegedilputrajaya
#cod 
#codputrajaya 
#tauhubergedilsedap 
#tauhubegedil 
#halalfood
#tv3malaysia 
#fattzura 
#ctdk 
#igmy 
#myfood
Likes: 1
Posted at: 2019-11-15 03:57:47
Feedback #30 Tauhu Begedil Daging Sesiapa yang nk order boleh terus direct wassap kami di 0177749655 ya.. #tauhubegedil #tauhubergedil #tauhubergedildaging #food #foodviral #malaysiafood #fooddelivery #putrajaya #putrajayafood #putrajayafooddelivery #foodprnshare #putrajaya #cyberjaya #foodblogger #igfood #feastagram #igfoodies #tauhubegedil #tauhubegedilviral #tauhubegedilputrajaya #cod #codputrajaya #tauhubergedilsedap #tauhubegedil #halalfood #tv3malaysia #fattzura #ctdk #igmy #myfood
malaysiafood Bismillahirrahmanirrahim..
Moga dipermudahkan segala urusan kita pada hari ini, dibukakan pintu rezeki dan segala pintu kebaikkan buat kita semua.
Amin..
Salam Jumaat penghulu segala hari ✨

Kuih siput tradisional klasik 😍 💯 Homemade
💯 Buatan muslim
☑️ Sedap, gebu, rangup dan flavourful
☑️ Pilihan ramai

Tempahan untuk sebarang majlis dan perayaan boleh ws terus : 
www.wasap.my/60195279342 💕

#kuihsiputhomemade
#kuihsiput #kuihsiputrangup #kuihsiputsedap #kuihsiputmurah #kudapan #perak #penang #kedah #Paritbuntar #nibongtebal #Bandarbaharu #kenduri #raya #rayalagi #kendurikahwin #doorgiftmurah #doorgift #doorgiftkahwin #doorgiftbajet #malaysia #malaysiafood #malaysianfood
Likes: 2
Posted at: 2019-11-15 03:56:05
Bismillahirrahmanirrahim.. Moga dipermudahkan segala urusan kita pada hari ini, dibukakan pintu rezeki dan segala pintu kebaikkan buat kita semua. Amin.. Salam Jumaat penghulu segala hari ✨ Kuih siput tradisional klasik 😍 💯 Homemade 💯 Buatan muslim ☑️ Sedap, gebu, rangup dan flavourful ☑️ Pilihan ramai Tempahan untuk sebarang majlis dan perayaan boleh ws terus : www.wasap.my/60195279342 💕 #kuihsiputhomemade #kuihsiput #kuihsiputrangup #kuihsiputsedap #kuihsiputmurah #kudapan #perak #penang #kedah #Paritbuntar #nibongtebal #Bandarbaharu #kenduri #raya #rayalagi #kendurikahwin #doorgiftmurah #doorgift #doorgiftkahwin #doorgiftbajet #malaysia #malaysiafood #malaysianfood
malaysiafood KORANG PILIH YANG MANER???
.
cara potong pon berbeza beza kan..
.
meh komen...
.
TURN ON NOTIFICATION.. & Follow Fb dan ig@ruzanna_razip 
untuk tips dan info turun berat dan bentuk badan cantik..
.
 Siapa nak saya guide macam mana cara nak dapat badan shapping dengan consistent boleh turun berat setiap bulan dalam program.
👉 KOMEN nak & share kepada kawan ² yang serius nak turunkan berat badan & ubah lifestyle.
👉 Boleh klik biolink saya atau direct WhatsApp saya💪🔥
@Ruzanna_razip
Coach ANNA📲+6018 2184185
PERSONAL COACH
.
#teamkelabsenyum #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #journeycoachanna  #bajubesar #jubahbesar 
#lisasurihani
Likes: 5
Posted at: 2019-11-15 03:55:32
KORANG PILIH YANG MANER??? . cara potong pon berbeza beza kan.. . meh komen... . TURN ON NOTIFICATION.. & Follow Fb dan ig@ruzanna_razip untuk tips dan info turun berat dan bentuk badan cantik.. . Siapa nak saya guide macam mana cara nak dapat badan shapping dengan consistent boleh turun berat setiap bulan dalam program. 👉 KOMEN nak & share kepada kawan ² yang serius nak turunkan berat badan & ubah lifestyle. 👉 Boleh klik biolink saya atau direct WhatsApp saya💪🔥 @Ruzanna_razip Coach ANNA📲+6018 2184185 PERSONAL COACH . #teamkelabsenyum #misimengecil #jalanjalancarimaka #weightloss #fatloss #jomkurus #jomfit #gemok #jomsihat #Malaysiafood #fit #nakcantik #naksihat #nakkurus #slim&fit  #abambocey #journeycoachanna #bajubesar #jubahbesar #lisasurihani
malaysiafood Bismillahirrahmanirrahim..
Moga dipermudahkan segala urusan kita pada hari ini, dibukakan pintu rezeki dan segala pintu kebaikkan buat kita semua.
Amin..
Salam Jumaat penghulu segala hari ✨

Kuih siput tradisional klasik 😍 💯 Homemade
💯 Buatan muslim
☑️ Sedap, gebu, rangup dan flavourful
☑️ Pilihan ramai

Tempahan untuk sebarang majlis dan perayaan boleh ws terus : 
www.wasap.my/60195279342 💕

#kuihsiputhomemade
#kuihsiput #kuihsiputrangup #kuihsiputsedap #kuihsiputmurah #kudapan #perak #penang #kedah #Paritbuntar #nibongtebal #Bandarbaharu #kenduri #raya #rayalagi #kendurikahwin #doorgiftmurah #doorgift #doorgiftkahwin #doorgiftbajet #malaysia #malaysiafood #malaysianfood
Likes: 3
Posted at: 2019-11-15 03:55:11
Bismillahirrahmanirrahim.. Moga dipermudahkan segala urusan kita pada hari ini, dibukakan pintu rezeki dan segala pintu kebaikkan buat kita semua. Amin.. Salam Jumaat penghulu segala hari ✨ Kuih siput tradisional klasik 😍 💯 Homemade 💯 Buatan muslim ☑️ Sedap, gebu, rangup dan flavourful ☑️ Pilihan ramai Tempahan untuk sebarang majlis dan perayaan boleh ws terus : www.wasap.my/60195279342 💕 #kuihsiputhomemade #kuihsiput #kuihsiputrangup #kuihsiputsedap #kuihsiputmurah #kudapan #perak #penang #kedah #Paritbuntar #nibongtebal #Bandarbaharu #kenduri #raya #rayalagi #kendurikahwin #doorgiftmurah #doorgift #doorgiftkahwin #doorgiftbajet #malaysia #malaysiafood #malaysianfood
malaysiafood Feedback #29

Tauhu Begedil Daging

Sesiapa yang nk order boleh terus direct wassap kami di 0177749655 ya.. #tauhubegedil 
#tauhubergedil 
#tauhubergedildaging 
#food
#foodviral 
#malaysiafood 
#fooddelivery
#putrajaya 
#putrajayafood 
#putrajayafooddelivery
#foodprnshare 
#putrajaya 
#cyberjaya 
#foodblogger 
#igfood 
#feastagram 
#igfoodies
#tauhubegedil
#tauhubegedilviral
#tauhubegedilputrajaya
#cod 
#codputrajaya 
#tauhubergedilsedap 
#tauhubegedil 
#halalfood
#tv3malaysia 
#fattzura 
#ctdk 
#igmy 
#myfood
Likes: 2
Posted at: 2019-11-15 03:50:19
Feedback #29 Tauhu Begedil Daging Sesiapa yang nk order boleh terus direct wassap kami di 0177749655 ya.. #tauhubegedil #tauhubergedil #tauhubergedildaging #food #foodviral #malaysiafood #fooddelivery #putrajaya #putrajayafood #putrajayafooddelivery #foodprnshare #putrajaya #cyberjaya #foodblogger #igfood #feastagram #igfoodies #tauhubegedil #tauhubegedilviral #tauhubegedilputrajaya #cod #codputrajaya #tauhubergedilsedap #tauhubegedil #halalfood #tv3malaysia #fattzura #ctdk #igmy #myfood
malaysiafood Bismillahirrahmanirrahim..
Moga dipermudahkan segala urusan kita pada hari ini, dibukakan pintu rezeki dan segala pintu kebaikkan buat kita semua.
Amin..
Salam Jumaat penghulu segala hari ✨

Kuih siput tradisional klasik 😍 💯 Homemade
💯 Buatan muslim
☑️ Sedap, gebu, rangup dan flavourful
☑️ Pilihan ramai

Tempahan untuk sebarang majlis dan perayaan boleh ws terus : 
www.wasap.my/60195279342 💕

#kuihsiputhomemade
#kuihsiput #kuihsiputrangup #kuihsiputsedap #kuihsiputmurah #kudapan #perak #penang #kedah #Paritbuntar #nibongtebal #Bandarbaharu #kenduri #raya #rayalagi #kendurikahwin #doorgiftmurah #doorgift #doorgiftkahwin #doorgiftbajet #malaysia #malaysiafood #malaysianfood
Likes: 1
Posted at: 2019-11-15 03:49:30
Bismillahirrahmanirrahim.. Moga dipermudahkan segala urusan kita pada hari ini, dibukakan pintu rezeki dan segala pintu kebaikkan buat kita semua. Amin.. Salam Jumaat penghulu segala hari ✨ Kuih siput tradisional klasik 😍 💯 Homemade 💯 Buatan muslim ☑️ Sedap, gebu, rangup dan flavourful ☑️ Pilihan ramai Tempahan untuk sebarang majlis dan perayaan boleh ws terus : www.wasap.my/60195279342 💕 #kuihsiputhomemade #kuihsiput #kuihsiputrangup #kuihsiputsedap #kuihsiputmurah #kudapan #perak #penang #kedah #Paritbuntar #nibongtebal #Bandarbaharu #kenduri #raya #rayalagi #kendurikahwin #doorgiftmurah #doorgift #doorgiftkahwin #doorgiftbajet #malaysia #malaysiafood #malaysianfood
malaysiafood 跟朋友同事午餐聚会,
首选客家人,来个Lunch break 吧~

Waze: Hakka Rang 47-1
Call us: 018- 3888 620

Business Hours: 
Tue-Sat : 12pm-3pm; 6pm-10pm

Sun : 5.30pm-10pm

Closed on every Monday

#HakkaRangRestaurant #HakkaFood #HakkaCuisine #MalaysiaFood #Traditionalfood #Flatlay #Foodpornphotography #ChineseRestaurant #ChineseStyle #中餐 #中国菜 #HakkaRangMoments #KLDrinks #eatdrinkKL #KLfood #timeoutkl #ig_malaysia #KotaDamansara
Likes: 16
Posted at: 2019-11-15 03:48:05
跟朋友同事午餐聚会, 首选客家人,来个Lunch break 吧~ Waze: Hakka Rang 47-1 Call us: 018- 3888 620 Business Hours: Tue-Sat : 12pm-3pm; 6pm-10pm Sun : 5.30pm-10pm Closed on every Monday #HakkaRangRestaurant #HakkaFood #HakkaCuisine #MalaysiaFood #Traditionalfood #Flatlay #Foodpornphotography #ChineseRestaurant #ChineseStyle #中餐 #中国菜 #HakkaRangMoments #KLDrinks #eatdrinkKL #KLfood #timeoutkl #ig_malaysia #KotaDamansara
malaysiafood 大家早安🍎🌽🥒🍞
👉全麥面包、番茄,黄瓜、火龙果、玉蜀黍、白香果、小白菜

#breakfast#healthyfood#malaysiafood#malaysiafoodie##nutrition#instafood #eathealthy#wholefood#homecooked #homecooking#早餐#健康早餐#健康料理#健康餐#健康飲食#美食推荐#健康美食#自煮生活#自己煮#私房菜#家常菜
Likes: 13
Posted at: 2019-11-15 03:46:21
大家早安🍎🌽🥒🍞 👉全麥面包、番茄,黄瓜、火龙果、玉蜀黍、白香果、小白菜 #breakfast#healthyfood#malaysiafood#malaysiafoodie##nutrition#instafood #eathealthy#wholefood#homecooked #homecooking#早餐#健康早餐#健康料理#健康餐#健康飲食#美食推荐#健康美食#自煮生活#自己煮#私房菜#家常菜
malaysiafood 📣 倒数1天!📣
R&B巡茶将在巡茶明天早上11点举行开幕活动!现场除了舞狮表演和全日买一送一幸运轮盘促销活动,我们的“一日店长” @fiona_juin 也会为大家泡制一杯杯幸福的茶!您也将有机会遇到你们喜欢的网红哦!🤩 📣T-1 DAY TO OUR GRAND OPENING! 📣
Join us at our Grand Opening tomorrow and enjoy our SPIN & SURE WIN promotion. Try these signature drinks yourself and decide which is your favourite! Catch the lion dance performance & this time, don’t miss out on meeting @fiona_juin, it is going to be fun!🔥❤
Likes: 24
Posted at: 2019-11-15 03:46:20
📣 倒数1天!📣 R&B巡茶将在巡茶明天早上11点举行开幕活动!现场除了舞狮表演和全日买一送一幸运轮盘促销活动,我们的“一日店长” @fiona_juin 也会为大家泡制一杯杯幸福的茶!您也将有机会遇到你们喜欢的网红哦!🤩 📣T-1 DAY TO OUR GRAND OPENING! 📣 Join us at our Grand Opening tomorrow and enjoy our SPIN & SURE WIN promotion. Try these signature drinks yourself and decide which is your favourite! Catch the lion dance performance & this time, don’t miss out on meeting @fiona_juin, it is going to be fun!🔥❤
malaysiafood Selamat pagi semua.. harini mesti semua orang tak sabar nak balik kerja sebab esok lusa cuti kan 🤩 .
Semoga segala urusan dipermudahkan hendakNya 🤗
.
#penangfoodie #penangfood #makan #malaysiafood #halalfoodie #halalchinesefood #restorankook #malaycuisine #chinesecuisine #westerncuisine
Likes: 3
Posted at: 2019-11-15 03:39:39
Selamat pagi semua.. harini mesti semua orang tak sabar nak balik kerja sebab esok lusa cuti kan 🤩 . Semoga segala urusan dipermudahkan hendakNya 🤗 . #penangfoodie #penangfood #makan #malaysiafood #halalfoodie #halalchinesefood #restorankook #malaycuisine #chinesecuisine #westerncuisine
malaysiafood How cool is this spot in The Alley Cafe in Penang? .
.
.
.
#cafe #cafes #interiordesign #penang #penangfood #penangcafe #foodie #malaysia #foodfeed #malaysiafood
Likes: 19
Posted at: 2019-11-12 03:47:09
How cool is this spot in The Alley Cafe in Penang? . . . . #cafe #cafes #interiordesign #penang #penangfood #penangcafe #foodie #malaysia #foodfeed #malaysiafood

Famous / Popular results for malaysiafood

Twitter Search Results for malaysiafood

Kedahan @Kedahan11 Nov 12 Ingatkan korea punya lagi sedappp! Rupanyaaa Malaysia is the second best Instant Ramen! credit to sea.mashable.com/culture/7378/t… #InstantRamen #Malaysiafood pic.twitter.com/nXW2CpZic2 View photo · Universal Sambal @SambalUniversal Nov 10 Dah cuba ayam geprek kami tak?? 😉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 #johor #johorbahru #johorfood #ayamgeprekMalaysia #MalaysiaFood #Johoreat #ayamgeprekjohor pic.twitter.com/L7CwLSL9pb View photo · Qasar Balqis Restaurant @QasarBalqis Nov 7 Welcome to Qasar Balqis - Gombak restaurant 😍 ⠀ Selamat datang ke restoran Qasar Balqis - Gombak😍 ⠀ 歡迎光臨Qasar Balqis- Gombak 餐廳😍 ⠀ -⠀ #MalaysiaFood ⠀ #ArabicFood ⠀ #QasarBalqis⠀ #Yemen⠀ #YemeniFood ⠀ #Halal ⠀ #Catering ⠀ #Nasi ⠀ #Makan pic.twitter.com/fd2HkRbCGa View photo · NARAZ Roti John & Slider @narazrotijohn Nov 13 Craving for Roti John? Burger? Or Sloppy Joe? Order now via @foodpanda_my. foodpanda.my/restaurant/p9yb #narazrotijohnburgerslider #malaysiastreetfood #streetfood #malaysiafood #malaysiafoodie #jjcm View details · Qasar Balqis Restaurant @QasarBalqis Nov 11 Qasar Balqis , Your adventure awaits 🍽️ 😍⠀ Alami pengalaman sebenar di Qasar Balqis 🍽️ 😍⠀ 體驗Qasar Balqis的真實體驗🍽️😍⠀ -⠀ #MalaysiaFood ⠀ #ArabicFood ⠀ #QasarBalqis⠀ #YemeniFood ⠀ #Halal ⠀ #Catering ⠀ #Nasi ⠀ #Makan pic.twitter.com/okWIfpSAfb View photo · malaysiafood @Makanansedap2 MalaysiaFood @MalaysiaFood_ malaysiafood2u @malaysiafood2u View more people NARAZ Roti John & Slider @narazrotijohn Nov 11 Thank you to #narazrotijohnburgerslider customers for the ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ rating. You guys are awesome! I janji masak sedap2 ya! 😊 🙏 😎 #jjcm #malaysiafood #malaysiafoodie #malaysiastreetfood #streetfood #foodpanda pic.twitter.com/QZHqDGEYe8 View photo · Universal Sambal @SambalUniversal Nov 10 Kalau sambal hijau ni control matchooo la 😉 pedas sikit-sikit je...tp taste pun tak kami ketepikan! Kompom sodhaph 🔥🔥🔥🌶🌶🌶🔥🔥🔥 #johor #johorbahru #johorfood #Malaysia #ayamgeprekMalaysia #MalaysiaFood #Johoreat #ayamgeprekjohor pic.twitter.com/wK1pS6qbJx View photo · Universal Sambal @SambalUniversal Nov 10 Ayam geprek sambal merah ni antara yang paling disukai 😉 boleh adjust level kepedasan...so yang tak tahan...request la 5 cili je hihihi 🤭👍🏻 #johor #johorbahru #johorfood #ayamgeprekMalaysia #MalaysiaFood #Johoreat #ayamgeprekjohor pic.twitter.com/dtSajYj9Ff View photo · Qasar Balqis Restaurant @QasarBalqis Nov 10 11.11 Discount at Qasar Balqis Restaurant up to 10% off on 11.11.2019 , Hurry up 😍 Qasar Balqis餐廳的11.11折扣高達11.11.2019的10%折扣,快點 😍 - #MalaysiaFood ⠀ #ArabicFood ⠀ #QasarBalqis⠀ #Yemen⠀ #YemeniFood ⠀ #Halal ⠀ #Catering ⠀ #Nasi ⠀ #Makan pic.twitter.com/kzxVfqtXhh View photo · freya || 🇲🇾 @onlyfreyaaa Nov 9 #coffee #coffeelovers #foodie #foodpics #malaysiafood pic.twitter.com/ntOF9xEVwn View photo · Qasar Balqis Restaurant @QasarBalqis Nov 8 A very happy #Mawlid to all our customers 😍 Selamat Menyambut Maulidur Rasul - #MalaysiaFood ⠀ #ArabicFood ⠀ #QasarBalqis⠀ #Yemen⠀ #YemeniFood ⠀ #Halal ⠀ #Catering ⠀ #Nasi ⠀ #Makan pic.twitter.com/uwpiL69XK7 View photo · JCA Cafe Soka @JcaSoka Nov 8 新しいメニューペナンチキンカレー #jcacafe #jca_cafe #チキンカレー #malaysiafood #草加グルメ #currychicken instagram.com/p/B4ogXDIlCk8/… View details · Qasar Balqis Restaurant @QasarBalqis Nov 7 Pull up a chair. Take a taste. Come join us at Qasar Balqis . 🌹 اسحب كرسي. تذوق المذاق اليمني الاصيل فقط في قصر بلقيس. 🌹⠀ - #MalaysiaFood ⠀ #ArabicFood ⠀ #QasarBalqis⠀ #Yemen⠀ #YemeniFood ⠀ #Halal ⠀ #Catering ⠀ #Nasi ⠀ #Makan pic.twitter.com/1Jy5emp1GB View photo · Load older Tweets Back to top · Turn images off

Loading...


Copyrights © 2019 Voticle. All Rights Reserved.